Første henrettelse med elektrisk stol siden 2013

En mann dømt til døden for to drap i USA er torsdag henrettet med elektrisk stol, etter at høyesterett i USA avviste en anmodning om utsettelse samme kveld.

Edmund Zagorski (63) ble den første i Tennessee siden 2007 til å bli henrettet med elektrisk stol. Foto: Jose Romero
Edmund Zagorski (63) ble den første i Tennessee siden 2007 til å bli henrettet med elektrisk stol. Foto: Jose Romero

Edmund Zagorski (63) ble erklært død klokka 19.26 lokal tid. Han ble i 1984 dømt til døden for drap på to menn i forbindelse med narkohandel. Myndighetene i den amerikanske delstaten Tennessee hadde besluttet å henrette ham med elektrisk stol 1. november, den første henrettelsen med denne metoden i Tennessee siden 2007 og i USA siden 2013.

I oktober ba Zagorski om å få dø i en elektrisk stol for å slippe gift, og Zagorskis advokater kjempet en kamp i rettsvesenet for å unngå at han ble henrettet med giftsprøyte. De argumenterte med at giftblandingene som brukes, er smertefulle og en form for tortur.

Søknaden ble først avslått, men en føderal dommer godtok å utsette henrettelsen slik at myndighetene kunne forberede bruk av en elektrisk stol. Så søkte de om utsettelse av henrettelsen, men den ble avslått av høyesterett torsdag kveld, og han ble henrettet kort tid etter.

Zagorski er den andre som er henrettet med elektrisk stol i Tennessee siden 1960.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2