SØRGER SAMMEN: Sokneprest Terje Elvestad, ordfører Rune Støstad og rektor Leif Solheim ledet seansen i aulaen på Vinstra videregående skole onsdag formiddag. Til stede var 100 ansatte og 400 elever.
SØRGER SAMMEN: Sokneprest Terje Elvestad, ordfører Rune Støstad og rektor Leif Solheim ledet seansen i aulaen på Vinstra videregående skole onsdag formiddag. Til stede var 100 ansatte og 400 elever. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Jente knivdrept på Vinstra:

Siktede (16) og avdøde (16) gikk på samme skole

VINSTRA (TV 2): Omkring 400 elever samlet seg i aulaen på Vinstra videregående skole onsdag formiddag. I kantina står et bilde av den drepte 16-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er ingen vanlig skoledag. I dag er vi opptatte av å skjerme elevene og gi dem ro til å bearbeide tankene, sier rektor Leif Solheim til TV 2.

Klokken 09.00 samlet 400 elever og 100 ansatte seg i skolens aula. I kantina ligger en minneprotokoll der elevene kan gi sin siste hilsen til den avdøde 16-åringen.

Avlyst undervisning

Onsdag ettermiddag ble hun knivdrept i nabolaget der hun bor. En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet. Begge de to er elever ved den videregående skolen.

– Vi samlet elever og ansatte og ga den informasjonen vi kunne gi. Det er viktig å sørge for at ingen er ensomme, sier Solheim.

Også ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kommune og sokneprest Terje Elvestad deltok på samlingen. Det samme gjorde representanter fra politiet og skolens helserådgivere.

Undervisningen torsdag er avlyst, men skolen holder åpent hele dagen for å gi ungdommen et møtested. I gangene søker gråtkvalte elever trøst hos hverandre.

Halv stang

Torsdag flagges det på halv stang i hele kommunen. Det er også åpnet en døgnbemannet omsorgstelefon der alle kan ringe inn, og i løpet av kvelden vil det bli arrangert ekstraordinære foreldremøter både på den videregående skolen og to andre berørte ungdomsskoler.

– Det er søsken som må ivaretas, og det er mange som trenger svar i denne saken. Barn ned i 6-årsalderen er redde og lurer på hva som har skjedd. Da blir foreldrenes rolle viktig, og vi må være sammen om hvordan vi snakker med ungene våre, sier Støstad.

Det er fremdeles satt kriseteam i kommunen, og ordføreren har bedt om ekstern bistand.

Kripos

Etterforskere fra Kripos er på plass på Vinstra.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med å si noe om knivangrepet som førte til at en 16 år gammel jente fra Vinstra ble drept. Det er ventet at den siktede 16-åringen fra samme sted blir avhørt torsdag.

– Den taktiske og tekniske etterforskningen vil i dag fortsette på Vinstra. Kripos er på stedet og bidrar med den tekniske etterforskningen. Meldingen om hendelsen kom til politiet klokken 15.54 onsdag 31. oktober, og politiet fikk kontroll på gjerningsperson og det antatte drapsvåpenet samme ettermiddag, opplyser politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt torsdag formiddag.

– Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke gå nærmere inn i detaljene rundt etterforskningens gang, sier hun.