VRAK: Det er tidligere funnet flere mindre deler av det styrtede flyet.
VRAK: Det er tidligere funnet flere mindre deler av det styrtede flyet. Foto: Willy Kurniawan

Indonesias Forsvarssjef:

Har funnet flyvraket

– Vi har en sterk tro på at vi har funnet en del av flyvraket, sier forsvarssjefen i Indonesia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarssjefen i Indonesia tror vraket av det styrtede flyet JT610 endelig er funnet av letemannskap natt til onsdag norsk tid, skriver Reuters.

Flyet, som hadde 189 mennesker om bord, forsvant fra radaren kort tid etter avgang fra Jakarta i Indonesia mandag morgen.

Underveis i søkene har det blitt funnet kroppsdeler og mindre vrakrester i sjøen, men selve vraket har ikke blitt lokalisert før nå.

PÅ BEFARING: Forsvarssjef Hadi Tjahjanto informerte om det potensielle funnet mens han var på befaring av tidligere vrakfunn i Jakarta.
PÅ BEFARING: Forsvarssjef Hadi Tjahjanto informerte om det potensielle funnet mens han var på befaring av tidligere vrakfunn i Jakarta.

De siste dagene har indonesisk letemannskap prøvd å få signalforbindelse med ferdsskriveren i flyet, som ofte blir kalt den «den svarte boksen».

Tirsdag opplyste indonesiske myndigheter om at de hadde fått funnet signaler som kunne være ferdsskriveren på et område i sjøen som er 35 meter dypt.

Alle passasjerene i flyet fryktes å ha omkommet i ulykken.

– Vi har en sterk tro på at vi har funnet en del av flyvraket, sier forsvarssjefen i Indonesia, Hadi Tjahjanto, til TV One.