FORDØMMER BOMBE-SENDINGER: President Donald Trump og Melania Trump ankommer pressekonferansen i Det hvite hus onsdag. REUTERS/Leah Millis
FORDØMMER BOMBE-SENDINGER: President Donald Trump og Melania Trump ankommer pressekonferansen i Det hvite hus onsdag. REUTERS/Leah Millis

Trump kaller bombepakker «ekstremt opprørende»

– Vi må sende en kraftfull beskjed om at slike trusler om politisk vold ikke har noen plass i USA, sier president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av få timer sent tirsdag og tidlig onsdag ble det oppdaget bomber i pakker sendt til Hillary Clinton, Brack Obama og til nyhetskanalen CNN.

Bygningen der CNN holder til på Manhattan var evakuert i timesvis mens politiet gjennomsøkte bygget.

Også miliardæren George Soros, som i en årrekke har gitt store pengebidrag til det demokratiske partiet, fikk en bombe i posten denne uken. Politiet tror eksplosivene er sendt av samme person.

Vil gjøre alt for å ta gjerningspersonene

– Sikkerheten til det amerikanske folket er min absolutt høyeste prioritet. De mistenkelige pakkene blir nå undersøkt, og en stor etterforskning er satt i gang. Vi skal sette alle ressurser inn på å finne ut av hvem som står bak dette, sa president Donald Trump på en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid.

– Denne typen ekstreme handlinger strider mot våre verdier. Vi er ekstremt sinte og opprørte over det som har skjedd og vil gjøre alt for å komme til bunns i dette, sa presidenten.

Berømmet Secret Service

Pressekonferansen ble innledet av Melania Trump. Også hun fordømte det hun omtalte som feige angrep og berømmet Secret Service og politiet for å ha forhindret at pakkene ble levert til adressatene.

Ingen av eksplosivene har så langt gått av, og ingen er dermed blitt såret av dem. Bomben som ble oppdaget i Time Warner-bygningen i New York, der CNN har sine lokaler, var en skarp bombe, opplyser politiet ifølge kanalen.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo uttaler at han ikke blir overrasket hvis det blir oppdaget flere bomber.

– Vanskelig tid

Hillary Clinton takket onsdag Secret Service for å ha stoppet den mistenkelige pakken som var sendt til henne. Pakken inneholdt et antatt eksplosiv.

– Jeg er takknemlig for Secret Service hver dag, for at de er der. Ikke minst i dag, sa Clinton i Miami onsdag kveld norsk tid.

Hun fortalte at pakken aldri kom fram til henne ettersom den ble oppdaget av Secret Service først.

– Dette er en vanskelig tid, en tid med dyp splittelse, vi må gjøre det vi kan for å samle landet vårt, sa Clinton.

Også datteren Chelsea Clinton har på Twitter takket Secret Service.

(©NTB/TV 2)