Kilder i politiet sier til TV 2 at politiet er tipset om at den drepte 24-åringen hadde et større pengebeløp liggende i sin leilighet. Onsdag kveld var krimteknikere utenfor leiligheten for å sikre spor.
Kilder i politiet sier til TV 2 at politiet er tipset om at den drepte 24-åringen hadde et større pengebeløp liggende i sin leilighet. Onsdag kveld var krimteknikere utenfor leiligheten for å sikre spor. Foto: Per Haugen

Kilder til TV 2: Offeret vekslet ut Bitcoin i en stor pengesum før han ble drept

Den knivdrepte 24-åringen skal ha vekslet ut Bitcoin i en stor pengesum før han ble drept. Politiet er tipset om at deler av beløpet ble oppbevart i leiligheten.

Kilder i politiet sier til TV 2 at tipset dreier seg om at den avdøde 24-åringen gjorde utbetalingen før han ble funnet knivstukket i leiligheten sin mandag formiddag.

Utbetalingen er nå ett av sporene i politiets etterforskning.

TV 2 er kjent med at politiet har fått opplysninger om at det skal ha blitt oppbevart penger i boligen. Dette er noe politiet nå jobber med å kartlegge.

Beløpet skal ha blitt oppbevart i kontanter i leiligheten. Flere personer i 24-åringens omgangskrets skal ha kjent til utbetalingen, etter det TV 2 erfarer.

Foreløpig har politiet ingen mistenkte, og har ikke gjort noen pågripelser i saken. Onsdag kveld er krimteknikere fremdeles på åstedet for å gjøre undersøkelser.

Leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid sier til TV 2 at de jobber med å kartlegge mest mulig rundt offeret, men at de ikke har noe mer å gå ut med per nå.

– Vi er kjent med et tips som omhandler Bitcoin, men vi vil på nåværende tidspunkt ikke gå ut med mer informasjon om etterforskningen, sier Metlid.

– Hvilke motiver er aktuelle for politiet å etterforske per nå?

– Vi etterforsker bredt på alle måter. Økonomiske motiver er et av de motivene vi holder åpent, opplyser Metlid.

Søppelrom og fellesarealer i boligblokken er endevendt i søken etter ledetråder. Det er ikke kjent om det er funnet noe som er interessant i etterforskningen.

Onsdag kveld er det krimteknikere på åstedet. Drapsetterforskere har foretatt rundspørringer i nabolaget. Politiet opplyser at de har foretatt mange vitneavhør, men vil ikke gå inn på hva som har kommet ut av disse vitneavhørene.

Onsdag kveld jobber krimteknikere med å sikre bevis på åstedet.
Onsdag kveld jobber krimteknikere med å sikre bevis på åstedet.

– De har det helt forferdelig

Den avdøde 24-åringens familie har bedt om fred, og ønsker ikke å uttale seg i media.

Peder Morset er bistandsadvokat for familien, og forteller at de har det tøft.

– De har det helt forferdelig. De har mistet et barn – det mest dyrebare man har, sier han til TV 2.

Han ønsker ikke å kommentere noe om eventuelle motiv i saken eller om offeret var i konflikt med noen i forkant av drapet.

Kartlegger offerets bevegelser

Onsdag klokken 12 ga politiet en oppdatering i saken.

– Vi går gjennom video og gjør rundspørringer i området. Det er fortsatt slik at vi ikke har noen pågrepne eller mistenkte i saken, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet Grete Lien Metlid.

Politiet fokuserer nå på å kartlegge bevegelser rundt den knivdrepte 24-åringen. Så langt vil politiet hverken gå inn på hvilke kriminaltekniske spor som er sikret, eller noe om drapsvåpen.

– Foreløpig kan vi ikke si noe om dødstidspunktet. Vi kan heller ikke si noe om et motiv for handlingen, opplyser Metlid.

Fire timer er avgjørende i etterforskningen

Kameratene i kollektivet i Arbos gate på Majorstua hadde en rolig søndagskveld. Relativt tidlig gikk alle og la seg, men hva som skjedde etter det er fortsatt det store spørsmålet for politiet.

Tidspunktet da kameratene gikk og la seg natt til mandag er siste sikre observasjon av 24-åringen.

Grete Lien Metlid opplyser at den ene romkameraten ikke sov hjemme den natta.

To av guttene i kollektivet har forklart til politiet at de forlot leiligheten rundt 07.50 mandag morgen for å rekke jobb og skole.

Den drepte 24-åringen skulle egentlig ha møtt på jobb klokken 09, men møtte aldri opp. Neste kjente observasjon av drapsofferet er ifølge politet da en av romkameratene fant ham klokken 12.15.

Politiet jobber nå på spreng for å finne ut hva som skjedde i de drøye fire timene mellom 07.50 og 12.15.

Titalls knivstikk

Romkameraten varslet helsetjenesten, som igjen varslet politiet.​ 24-åringen ble raskt konstatert død.

Kilder sier til TV 2 at drapet fremstår som brutalt, og at avdøde ble påført svært mange knivstikk.

Politiet har fått inn flere tips i saken, men likevel er det fortsatt uklart når 24 åringen ble drept og hvordan gjerningspersonen eller gjerningspersonene har kommet seg inn i leiligheten. Tirsdag ettermiddag mottok politiet den foreløpige obduksjonsrapporten og opplyste da at rapporten bekrefter at det dreier seg om en svært alvorlig sak.