Ble drept med svært mange knivstikk:

– Hørte flere brøl før mann ble funnet drept

Majorstua (TV 2): En nabo, som bor like i nærheten av åstedet, har gitt politiet opplysninger som kan være viktige i jakten på den eller de som drepte en mann i 20-årene på Majorstua. Kilder beskriver drapet som brutalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kilder sier til TV 2 at drapet fremstår som brutalt, og at avdøde ble påført svært mange knivstikk.

En nær nabo sier til TV 2 at han hørte noe som kan ha hatt sammenheng med saken mandag formiddag.

– Jeg lå her i sengen og sluret litt. Klokka var vel mellom elleve og halv tolv på formiddagen da det skjedde, forteller naboen.

Plutselig hørte han flere brøl som han er overbevist om at må ha kommet fra en voksen mann.

Klokken 12.15 ble politiet varslet av AMK om at en mann var funnet med store knivskader i leilighet som ligger i umiddelbar nærhet til åstedet. Mannen, som var i 20-årene, ble erklært død på stedet.

Leiligheten til naboen vender ut mot Majorstua skole. Det betyr at det kan være litt støy når elevene har friminutt. Naboen sover med vinduet oppe, men pleier å lukke det igjen litt utpå morgenen.

Da naboen hørte brølet, var vinduet lukket.

En nabo hørte brølet på formiddagen.
En nabo hørte brølet på formiddagen.

– Må ha stått nær

Med vinduet åpent er lyden fra skolegården merkbar, mens når du lukker det igjen, blir lyden så godt som helt isolert.

– Jeg tenkte først at det kunne komme fra skolegården, men det stemmer nok ikke. Man må ha stått ganske nært vinduet og man må ha ropt ganske høyt for at jeg skulle høre brølene med vinduet lukket, sier naboen, som understreker at nabolaget til vanlig er svært stille og rolig.

Naboen har blitt avhørt av politiet som har fått disse opplysningene. Det er varslet en pressekonferanse på politihuset i Oslo klokken 13 i dag.

FORSEGLET: Døren til leiligheten er i dag forseglet av Politiet.
FORSEGLET: Døren til leiligheten er i dag forseglet av Politiet.

Jobb i Oslo

Politiet uttalte mandag kveld at de nå er sikre på at de står overfor et drap.

Det er ikke kjent nøyaktig når drapet fant sted og politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Det pågår nå en massiv jakt på én eller flere gjerningspersoner.

Avdøde, som er en norsk mann i 20-årene med jobb i Oslo, bodde i leiligheten i Arbos gate på Majorstua sammen med tre kamerater. Politiet understreker at ingen av kameratene er i politiets søkelys.

Kriminalteknikere har saumfart boligen, som trolig er åstedet, etter eventuelle spor. Det er også gjort undersøkelser i et søppelrom tilhørende blokka. Det er ikke kjent om det er gjort interessante funn etter undersøkelsene.

Avdøde er ikke kjent av politiet fra tidligere.

Kriminalteknikere arbeider på åstedet.
Kriminalteknikere arbeider på åstedet.

Offeret for knivstikkingen var fra Indre Østfold. Det får Smaalenes avis bekreftet fra Øst politidistrikt.

Sjokkerte naboer

TV 2 har vært i kontakt med flere personer som bor i nabolaget. De er preget over det som har skjedd.

– Det har alltid vært veldig rolig i den aktuelle leiligheten, forteller en nabo.

– Hvordan reagerer folk du snakker med?

– Vi går litt utenfor oss selv. Det er helt utrolig at noe sånt kan skje her. Vi håper nå å få svar på flere spørsmål, sier naboen.

En annen sier at hendelsen kom som et sjokk.

– Foreløpig vet vi veldig lite om hva som har skjedd og hvorfor. Vi håper at politiet vet mer enn de gir uttrykk for, sier naboen.

Ingen pågrepet eller mistenkt

Leder for felles enhet for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid, sier på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at ingen er pågrepet ennå.

– Det er ingen pågrepet eller mistenkt i denne saken, sier hun.

Metlid sier til TV 2 at politiet tar høyde for at det kan bli en langvarig etterforskning og en komplisert sak, og ber alle som vet noe om å ta kontakt med politiet.

– Det pågår en omfattende etterforskningsinnsats, vi jobber med veldig mange ting og er fortsatt opptatt av å få informasjon inn til politiet, legger hun til.

– Hvorfor tror dere at dette er en komplisert sak så tidlig i etterforskningen?

– Vi står med utgangspunkt i en hendelse hvor vi ikke har noen opplysninger om hva som har skjedd. Dette er personer vi ikke kjenner fra tidligere, og per nå er det heller ingen som er pågrepet og ingen som er mistenkt eller siktet, så her må vi ta høyde for at det kan bli en tidkrevende og krevende sak å etterforske.

Ønsker informasjon

Politiet har fått inn informajson til saken og ber folk om å ta kontakt.

– Dette er viktig for politiet, og selvfølgelig er også folk som bodde i denne leiligheten og borettslaget viktige, sier Metlid og forteller at politiet jobber med å kartlegge hvem den avdøde var.

– Hva kan du si om han?

– Foreløpig er det ikke så mye å si. Han bodde i Oslo og jobbet der, og vi kan nå bekrefte at han var fra Østfold, sier Metlid, og legger til:

– Utover det er ikke denne mannen kjent for politiet og vi har ingen indikasjoner nå på hvorfor han skulle bli utsatt for en slik handling.