KNUST: Kjell Ingolf Ropstad fikk soleklart mest støtte i Hareides eget fylke i kampen om hvilken vei partiet skal ta fremover.
KNUST: Kjell Ingolf Ropstad fikk soleklart mest støtte i Hareides eget fylke i kampen om hvilken vei partiet skal ta fremover. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Hareide gikk på knusende tap på hjemmebane

Knut Arild Hareide møtte veggen på hjemmebane i Hordaland. Av 34 innlegg fra medlemene, var det kun 6 som støttet lederen ønske om å ta partiet mot venstresiden

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På et fullsatt medlemsmøte i Hordaland KrF skulle Hareide og nestleder Kjell Ingolf Ropstad overbevise medlemmene i fylket om å velge hvilken vei de skal ta KrF inn i fremover. Ropstad ønsker et samarbeid med de borgerlige, mens Hareide vil ta partiet inn mot AP og SP.

Det ble holdt 34 innlegg fra medlemmene. 6 av dem støttet Hareide, 4 tok ikke stilling, mens 20 innlegg støttet Kjell Ingolf Ropstad.

Hareide ser ut til å ta det hele med ro.

– Det var en overvekt av de som støttet Ingolf. Men mange så det alternativet som jeg peker på, som er sentrumsalternativet som en god løsning. KrF ønsker et bredt samfunn, hvor vi tar vare på det de som trenger det mest. Og noen pekte på at det alternativet som jeg har lansert, er et godt alternativ for nettopp dette, sa Hareide etter møte som fant sted i Bergen.

Selv om tallene var mørke for Hareide i fylket hvor han har vært aktiv i over 27 år, er han ikke skuffet.

– Dette var et fantastisk møte. Salen i seg selv, er nok mer nyansert enn det som kom frem på talerstolen. Når vi kommer til fylkesårsmøtet, så vil det bli jevnere. Selv om jeg forventer at flertallet lander på Ropstad sitt råd, så er jeg fornøyd, sier Hareide til TV 2.

– Vi får gjennomslag hos de borgerlige

Ropstad, som fikk en enorm oppslutning i Bergen, ble svært glad for støtten han fikk.

– Det er veldig gøy og engasjerende møte. Så er det veldig oppmuntrende å få en så stor støtte fra et viktig fylke slik som Hordaland, sier Ropstad til TV 2.

Ropstad peker på at dagens regjering med Erna Solberg i spissen, har gitt gode resultater som står sterkt innad i KrF.

– Jeg tror at de ser med den regjeringen vi har nå, så har vi fått mye gjennomslag for saker som er viktig hos KrF. Blant annet i kristne verdier, klima, familie og kampen mot et sorteringssamfunn, sa Ropstad etter møte.

Ropstad gjorde en kjempefigur

TV 2s politiske kommentator, Mathias Fischer, mener Ropstad gjorde en kjempefigur fra talerstolen foran de rundt 400 som hadde møtt opp i salen.

– Vi får bekreftet det mange snakker om, KrF og Vestlandet er borgerlig og konservativt. Så det er ikke lett for Hareide å komme hit og overtale medlemmene, sier Fischer.