Dronning Sonja fotograferer med sin iPhone da hun og kong Harald fikk torsdag se det gigantiske solkraftverket Gansu Dunhuang Solar Park som kinesiske myndigheter har bygget i ørkenen ved Dunhuang. Anlegget er Kinas største solkraftverk og ett av de største i verden. Kongeparet fikk en omvisning på anlegget og kunne se ut over tusenvis av solcellepaneler og speil som reflekterer sol opp til et energiproduserende salttårn.


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Dronning Sonja fotograferer med sin iPhone da hun og kong Harald fikk torsdag se det gigantiske solkraftverket Gansu Dunhuang Solar Park som kinesiske myndigheter har bygget i ørkenen ved Dunhuang. Anlegget er Kinas største solkraftverk og ett av de største i verden. Kongeparet fikk en omvisning på anlegget og kunne se ut over tusenvis av solcellepaneler og speil som reflekterer sol opp til et energiproduserende salttårn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Kineserne viste kongeparet prestisjeprosjekt

Det norske kongeparet fikk torsdag se det gigantiske solkraftverket kinesiske myndigheter har bygget i Dunhuang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anlegget er Kinas største solkraftverk og ett av de største i verden. Kongeparet fikk en omvisning på anlegget og kunne se ut over tusenvis av solcellepaneler og speil som reflekterer sol opp til et energiproduserende salttårn.

Både kongen og dronningen virket begeistret og interesserte og stilte flere spørsmål underveis.

Dronning Sonja, som er en ivrig fotograf, tok også opp mobilkameraet for å forevige det gigantiske anlegget, som leverer mer strøm enn det byen klarer å forbruke.

Anlegget er eid av lokalmyndighetene i Dunhuang.

(©NTB)