RETTSMØTE: Filmprodusenten Harvey Weinstein ankommer rettssalen på Manhattan, New York, torsdag.
RETTSMØTE: Filmprodusenten Harvey Weinstein ankommer rettssalen på Manhattan, New York, torsdag. Foto: Steven Hirsch /Pool via REUTERS

Dropper deler av siktelsen mot Weinstein

Påtalemyndigheten på Manhattan har droppet deler av saken mot Harvey Weinstein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble kjent under et rettsmøte i New York torsdag. Weinstein var selv til stede i retten.

Siktelsen som er frafalt, omfatter anklager fra en av de tre av kvinnene i saken, Lucia Evans, som har hevdet at Weinstein tvang henne til oralsex i 2004. Hun var blant de første kvinnene som anklaget den kjente filmprodusenten for overgrep.

Årsaken til at saken er frafalt er ifølge amerikanske medier at det foreligger bevis som tyder på at oralsexen var frivillig, og at Evans gjorde dette i håp om å komme videre i skuespillerkarrièren, skriver Dagsavisen.

Hollywood-mogulen ble i mai i år siktet for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2013, og seksuelle overgrep mot en annen kvinne i 2006.

Weinstein har totalt seks siktelser mot seg. De fem andre siktelsene om påståtte overgrep fra to andre kvinner foreligger fortsatt, ifølge The Independent.

Filmprodusenten har sagt han ikke er skyldig i noen av påstandene.

Evans' forsvarer uttrykker skuffelse over avgjørelsen. skriver NTB.

– La meg gjøre det klart – avgjørelsen om å legge vekk min klients anklager om seksuelle overgrep sier ingenting om hvorvidt Weinstein er skyldig eller ikke. Den gjenspeiler heller ikke Lucias konsistente beskyldning om at hun med makt ble utsatt for et seksuelt overgrep av Weinstein, sier Evans' advokat Carrie Goldberg.

– Dette sier imidlertid sitt om statsadvokatkontoret på Manhattan og deres feilaktige behandling av min klients sak, sier hun.

Weinsteins advokater og påtalemyndigheten har de siste ukene vært svært uenige om en del av anklagene fra Lucia Evans. Saken har blitt diskutert i lukkede møter.

Flere filmstjerner har også tidligere anklaget Harvey for å ha trakassert de. Blant disse er storheter som Angelina Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow og Game og Thrones-skuespiller Lena Heady.

I oktober i fjor valgte Weinsteins kone, Georgina Chapman (41), å gå fra ektemannen.