Sandberg om boka: – Bahareh har jobbet dag og natt

ASKER (TV 2): Tidligere nestleder i Frp Per Sandberg sier han både gruer og gleder seg til den nye boken kommer ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste to månedene har vært travle for tidligere fiskeriminister og nestleder i Frp Per Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes. De har nå skrevet bok om sin historie, fra det året de ble kjent, i 2015, og frem til nå.

– Jeg har jo i utgangspunktet vært arbeidsledig i to måneder, men jeg har aldri hatt det så travelt, sier den tidligere statsråd og nestleder i Frp, Per Sandberg til TV 2.

Sandberg havnet i hardt vær etter at det ble kjent at han brøt flere sikkerhetsrutiner da han og Letnes besøkte Iran i juli.

13. august i år gikk Sandberg av som fiskeriminister og nestleder i Frp.

– Vi gruer oss

Sandberg var onsdag kveld på et Frp-møte i Asker, og med seg hadde han kjæresten. Han legger ikke skjul på at de gruer seg til boka deres kommer ut i månedsskiftet oktober/november, men samtidig er er glade for at det er ferdig.

– Vi både gleder og gruer oss. Bahareh har jo jobbet med denne dag og natt, og jeg har sittet som tilhører og hørt på hva hun har skrevet, og det har vært sterkt nok i seg selv det, sier Sandberg.

– Nå har vi bestemt oss for å se muligheter og se fremover.

Støtter partiet

Sandberg deltok i dag på møtet i Asker for å roe gemyttene etter at statsbudsjettet ble lagt fram denne uken.

– Jeg tenkte jeg skulle ta en turné rundt om i hele landet. Jeg liker jo ikke å bare henge på veggen sier han.

– Hvis det er noen urokråker her så må jeg roe dem ned i forhold til Frp's posisjon i regjering.

Sandberg legger ikke skjul på at partiet er splittet. Mange mener Frp bør gå ut av regjeringen og at KrF og Venstre har fått for mange seiere i statsbudsjettet, på bekostning av Frp.

– Kritiske røster skal man lytte til. Spørsmålet er bare om man skal la disse råde debatten. Vi kan gå ut av regjering og kanskje øke oppslutning på meningsmålingene og kanskje ved valg også, men det nytter veldig lite når man bare skal sitte på stortinget og rope i skogen, sier han.

Sandberg håper tvert i mot at KrF-leder Knut Arild Hareide snur igjen og går inn i regjeringen.

– Jeg kan ikke se at det finnes en eneste tråd i dette budsjettet som Hareide kan felle noen regjering på. Budsjettet er godt tilpasset disse fire partiene.