DRAPSTEAM: Onsdag publiserte avisen Sabah, som står nær president Recep Tayyip Erdogan, bilder av det avisen hevder skal være et «drapsteam» på 15 personer.
DRAPSTEAM: Onsdag publiserte avisen Sabah, som står nær president Recep Tayyip Erdogan, bilder av det avisen hevder skal være et «drapsteam» på 15 personer. Foto: (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Hevder drapsteam på 15 mann tok livet av forsvunnede Jamal

Den tyrkiske avisen Sabah, som står nær presidenten, har publisert bilder av det som skal være 15 saudiarabere sendt for å drepe journalist Jamal Khashoggi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke navngitte tyrkiske kilder mener den saudiarabiske journalisten ble drept og partert inne i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Onsdag publiserte avisen Sabah, som står nær president Recep Tayyip Erdogan, bilder av det avisen hevder skal være et «drapsteam» på 15 personer, sendt for å ta livet av Khashoggi. Bildene skal være tatt i passkontrollen.

Ifølge samme avis registrerte de seg som gjester ved to hoteller i Istanbul tirsdag i forrige uke, samme dag som Khashoggi gikk inn i konsulatet. Han har siden ikke blitt sett. De 15 personene forlot konsulatet senere samme dag, ifølge avisen.

Tyrkisk politi har startet etterforskning av den mystiske forsvinningen. Ifølge Washington Post sjekker politiet flyplassavganger og overvåkningskameraer, for å følge saudiarabiske agenter.

Det mistenkes at agentene har hatt en finger med i spillet da Khashoggi forsvant, men foreløpig er det ikke funnet noen beviser for dette.

Etterforskere i Tyrkia tror den 59 år gamle journalisten ble drept kort tid etter han ankom konsulatet den 2. oktober, og at liket hans ble fjernet på et senere tidspunkt.

Årsaken til at Khashoggi besøkte det saudiarabiske konsulatet i Istanbul var at han skulle få tak i skilsmissepapirer. Khashoggi behøvde disse papirene for å kunne gifte seg med sin tyrkiske forlovede.

(©NTB / TV 2)