Både New York Times, Sky News og CNN meldte om Haleys oppsigelse tirsdag ettermiddag.

President Donald Trump har akseptert oppsigelsen. Haley forlater stillingen sin ved utgangen av 2018.

Kort tid etter at nyheten ble kjent, møtte han og Haley pressen på Trumps kontor i Det hvite hus. Her roste han Haley for å ha gjort en «fantastisk jobb»og kalte henne for en svært spesiell person.

– Hun har gjort en fremragende jobb, sier Trump til pressen og legger til at han håper Haley vil komme tilbake i en annen rolle.

Trump opplyser at Haley allerede i et halvt års tid har gitt uttrykk for at hun ønsker å gå av.

Spekulasjoner om hva Haley nå skal gjøre, spredte seg fort i sosiale medier. Men i en kommentar avviser hun at hun har noen som helst planer om å stille som presidentkandidat i 2020.

46 år gamle Nikki Haley tilhører den konservative fløyen av Det republikanske partiet. Hun var tidigere guvernør i South Carolina og ble utnevnt til FN-ambassadør allerede fire dager etter at Trump tiltrådte som president i januar 2017.

Hun omtales som en høyt kvalifisert, fornuftig men også målrettet og kompromissløs diplomat. Under hennes tid i FN har USA trukket seg ut av FNs menneskerettsråd, et organ som Haley har beskrevet som verdensorganisasjonens «mest mislykkede» organ.

Det at Haley trekker seg fra den betydningsfulle stillingen blir sett på som et overraskende trekk, ettersom det kun er få uker til mellomvalget.