Limousin-katastrofen:

– Eieren av firmaet ble pågrepet etter 9/11 og brukt som FBI-informant

ÅSTEDET: Politiet på plass ved åstedet hvor 20 personer mistet livet da en limousin krasjet i Scoharie, New York.
ÅSTEDET: Politiet på plass ved åstedet hvor 20 personer mistet livet da en limousin krasjet i Scoharie, New York. Foto: Cindy Schultz / Reuters
– Eieren av selskapet har en rekke spørsmål å svare for, sa guvernøren i New York under en pressekonferanse.

Selskapet som eide limousinen, som var involvert i ulykken hvor 20 personer mistet livet, i New York lørdag, er eid av Shahed Hussain, og drives til daglig av Hussains sønn, ifølge selskapet sin advokat.

Eieren av firmaet jobbet tidligere som informant for FBI i en rekke terror-saker. Det skriver NBC News.

Ble FBI-informant etter 9/11

Den lokale avisen Times Union skriver at Shahed Hussain først ble informant i FBI etter terrorangrepene mot World Trade Center i New York, 11. september 2001.

Da ble han arrestert av FBI etter at de målrettet gikk etter en gruppe med korrupte oversettere, sjåfører og rundt 100 innvandrere, som ulovlig hadde fått førerkort med hjelp av Shahed Hussain.

Da han ble arrestert i desember 2001, risikerte han lang fengselsstraff og mulig utsendelse tilbake til Pakistan. Han aksepterte derfor å bli informant for FBI. Det skriver Times Union.

Under en pressekonferanse mandag, fortalte Guvernør i New York, Andrew Cuomo at limousinen hvor alle de 18 passasjerene mistet livet, i tillegg til to fotgjengere, ikke ble godkjent da den var til undersøkelse i forrige måned.

– Eieren av firmaet skulle aldri ha godkjent at dette kjøretøyet ble brukt i trafikken, sa guvernøren da han møtte pressen mandag kveld amerikansk tid.

Det skriver NBC News.

Hadde ikke riktig førerkort

Mandag ble det kjent at én av passasjerene i bilen sendte melding til et familiemedlem, 20 minutter før ulykken.

– Bilen er i grusom stand, skal det ha stått i tekstmeldingen.

Guvernøren i New York fortalte videre under mandagens pressekonferanse, at limousinen var kuttet og forlenget, og at den trengte føderal sertifisering på at den hadde blitt utvidet. Dette hadde selskapet ikke fått.

– Jeg tror eieren av selskapet har en rekke spørsmål å svare for, sa Andrew Cuomo, ifølge NBC.

Under pressekonferansen sa guvernøren også at sjåføren av limousinen ikke hadde riktig førerkort for å kjøre limousinen.

Det er fortsatt ikke klart om ulykken skyldes menneskelig eller teknisk svikt. Saken blir nå etterforsket bredt.

– Lovene ble brutt

Selskapet som eide limousinen har nå fjernet alle sine kjøretøy fra veien helt til etterforskningen er ferdig.

– Prestige Limousine sender sin dypeste medfølelse til familie og venner av de som mistet livet under den tragiske ulykken på lørdag. Vi gjennomfører en grundig, intern etterforskning for å fastslå årsaken til ulykken, og vil gjøre alt vi kan for å forhindre at noe lignende skjer igjen, står det i en uttalelse fra selskapet.

Guvernøren sa under pressekonferansen at nåværende lover og regler i New York burde ha forhindret ulykken, men at disse lovene ble brutt i denne saken.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook