Isabella Löwengrip under en boklansering tidligere i år.
Isabella Löwengrip under en boklansering tidligere i år. Foto: Stella Pictures.

Toppblogger i trøbbel etter at hun publiserte bilder av «stalker»

Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip (27), tidligere kjent som «Blondinbella», har måttet rømme sitt eget hjem på grunn av en innpåsliten beundrer. Nå kan hun selv bli anmeldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Isabella Löwengrip har slitt med en innpåsliten og aggressiv beundrer i flere uker. Nå går hun til drastiske grep for å identifisere ham.

– Det tar aldri slutt. Han dukker opp på døren min når politiet og vaktselskapet ikke er her. Det begynner å bli uholdbart for mine barn, sier hun til Aftonbladet.

Lövengrip hevder den ukjente mannen oppfører seg aggressivt, og at hun er så redd at hun ved flere anledninger ikke har turt å være hjemme.

Politiet makteløse

Saken er anmeldt til politiet, men de opplyser at det ikke er noe de kan gjøre så lenge han holder seg unna mens de holder vakt.

Hun skal også ha konfrontert stalkeren, men da gikk han bare fra henne og sa at han ikke husket hvorfor han var utenfor hos henne.

Nå har hun publisert bilder av ham i håp om at han kan bli identifisert og stanset. Bildene er tatt av overvåkingskameraer utenfor hennes egen dør, men allikevel er det ikke sikkert hun er på trygg juridisk grunn.

Kan være ulovlig

– Om man henger ut noen som kriminell er det det man kaller injurierende og det kan være lovbrudd selv om det viser seg å være sant, sier professor i sivilrett, Mårten Schultz til samme avis. Han presiserer at spørsmålet må vurderes skjønnsmessig.

Bildene Löwengrip har publisert viser mannens ansikt klart og tydelig utenfor boligen hennes. Hun sier hun rådførte seg med en advokat før hun gjorde det.

I september skrev svenske medier at bloggeren en natt ble så skremt at hun måtte rømme hjemmefra, og hun skriver selv på bloggen at hun ikke tør la barna være ute å leke.