Brett Kavanaugh innrømmer
Brett Kavanaugh innrømmer Foto: Win Mcnamee/Getty Images

Kavanaugh: – Jeg har sagt ting jeg ikke burde ha sagt

I en kommentar i Wall Street Journal forteller Brett Kavanaugh årsaken til at følelsene tok overhånd under forrige torsdags høring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blåser fortsatt kraftig rundt Brett Kavanaugh. Etter forrige ukes høringer av han og Christine Blasey Ford, ble FBI-rapporten klar torsdag.

Natt til fredag publiserte Wall Street Journal en kommentar skrevet av Kavanaugh.

I kommentaren skriver han at han har vært gjennom over 30 timer med høringer, og at han har hatt møter med 65 senatorer.

Følsomt

Etter disse møtene og den innledende høringen hevder han at han har blitt offer for usanne anklager.

– Tiden min på videregående og universitetet, for over 30 år siden, har blitt latterlig forvrengt. Min kone og mine døtre har mottatt ondsinnede og voldelige trusler, skriver han.

Kavanaugh mener dette er en grunn til at hans opptreden under høringene har vært preget av sterke følelser.

– Jeg var veldig følsom forrige torsdag, mer enn jeg noen sinne har vært. Jeg har kanskje vært for følsom til tider. Jeg vet at tonen min var skarp og jeg sa noen ting jeg ikke burde ha sagt, skriver han før han legger til:

– Jeg håper alle kan forstå at jeg var der som en sønn, ektemann og far.​​

Uenighet om rapport

I høringen forrige uke forklarte psykologiprofessor Christine Ford hvordan Kavanaugh og en kamerat sperret henne inne på et rom og forsøke rive av henne klærne under en fest i 1982. Kavanaugh avviste gråtkvalt og rasende alle anklager.

Republikanske og demokratiske senatorer er svært uenig om prosessen og innholdet i rapporten som ble utarbeidet av FBI, og kritiserer hverandre kraftig.

Republikanerne uttaler at FBI-rapporten ikke viser noen tegn til at Kavanaugh har hatt upassende oppførsel, og står samlet i å gå inn for kandidaturet hans på lørdag.

Demokratiske senatorer er kritiske til prosessen og FBI-rapporten. De mener FBI har gjort en mangelfull etterforskning der nøkkelvitner ikke er avhørt.