Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden katastrofen inntraff fredag, har stadig flere ofre blitt funnet døde i ruinene. Fremdeles er det områder som ikke er gjennomsøkt.

Funnet døde i kirke

Redningsarbeidere har siden fredag jobbet på spreng for å finne overlevende etter jordskjelvet og tsunamien på Sulawesi.

Et grufullt syn møtte tirsdag letemannskaper i ruinene av en kirke som ble rammet av jordskred i fjelldistriktet Sigi Boromaru sentralt på øya.

– Totalt 34 døde er funnet, opplyser indonesiske Røde Kors' talskvinne Aulia Arriani.

I alt 86 mennesker var meldt savnet fra bibelskolen, og det er ikke kommet meldinger om at noen er funnet i live. Studentenes alder er ikke kjent.

Må bære de døde

Arriani forteller at letemannskapene måtte ta en krevende fottur for å komme fram til kirkeruinene.

– Det mest utfordrende er å ta seg fram i gjørma til fots i opptil halvannen time for å bære likene til en ambulanse, sier hun.

Myndighetene og hjelpeorganisasjoner frykter at dødstallet fra jordskjelvkatastrofen på Sulawesi vil kunne øke til flere tusen. Skjelvet og tsunamien rammet fredag, men flere områder er isolert, og ødelagt infrastruktur bidrar til at mange har måttet vente på hjelp.

Dra i slideren for å se før/etterbilde av området rammet av tsunamien.

Matmangel

Mange overlevende er tørste og sultne, for tilgangen på mat og rent vann er begrenset. Lokale sykehus er overveldet av pasienter.

FNs nødhjelpskontor anslo mandag at 191.000 mennesker har akutt behov for hjelp etter naturkatastrofen, blant dem 46.000 barn og 14.000 eldre.

Dra i slideren for å se før/etter-bilde av området som er rammet av tsunamien

Den indonesiske hæren leder redningsinnsatsen, og internasjonale organisasjoner har også team på bakken.

Indonesia ble rammet av to mindre jordskjelv tirsdag, ved øya Sumba hele 1600 kilometer fra katastroferammede Sulawesi. Det er ikke meldt om omkomne eller skadde derfra.

TV 2/NTB