Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen ble det sagt at Senatets plenumsavstemning om Kavanaugh ville bli utsatt med en uke mens FBI etterforsker overgrepsanklagene mot ham.

Under en tale til Senatet mandag anklager McConnel Demokratene for å konstant utsette og motsette seg Kavanaughs nominasjon.

– Tiden for endeløs utsettelse og obstruksjon er slutt, sier han.

Trump støtter Kavanaugh

USAs president Donald Trump beordret mandag FBI til å gjenåpne bakgrunnssjekken av Kavanaugh etter at flere kvinner anklaget ham for seksuelle overgrep. Den etterforskningen skal etter planen være ferdig fredag.

Trump har uttalt at han vil ha en grundig etterforskning fra FBI. Samtidig sa han at han sto bak Kavanaugh, som avviser overgrepsanklagene.

En kilde sier mandag til det amerikanske nyhetsbyrået AP at Det hvite hus har endret retningslinjene til FBI, slik at de kan intervjue alle de mener er relevante for etterforskningen.

Beskyldes for voldtektsforsøk

Den amerikanske professoren Christine Blasey Ford fortalte i forrige uke om det angivelige overgrepet som skal ha skjedd på en fest på 80-tallet. Ford var 15 og Kavanaugh 17 år da voldtektsforsøket skal ha funnet sted.

På en fest skal han ha vært full, tatt Blasey inn på et rom, holdt henne nede på sengen, antastet henne, holdt henne over munnen da hun prøve å skrike, og forsøkt å ta av henne klærne.

(©NTB)