Adrian (13) spiller i åtte timer hver dag

Mange hundre spillentusiaster var denne uken samlet i Lillestrøm for Norges første godkjente Fortnite-turnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de som møtte opp i Lillestrøm var 13 år gamle Adrian Mood. Han forteller til TV 2 at han hver dag står opp klokken 5 for å spille Fortnite før skolen.

– Jeg bruker mange timer i uka på Fortnite. Jeg bruker sikkert åtte timer hver dag, sier Adrian.

80.000 kroner til vinneren

I tillegg til at 13-åringen spiller før skolen, setter han seg også ned for å spille etter skolen. Da spiller han til han legger seg i 22-23-tiden.

– Da må du jo være ganske god da?

​– Ja, det vil jeg si, smiler han.

– Hva er ambisjonen din her i dag?

– Det er å vinne, svarer Adrian kontant. En dag håper han å bli profesjonell Fortnite-spiller.

BATTLE ROYALE: Adrian Mood (13) er fokusert før spillet begynner. Fortnite går ut på at 100 spillere blir sluppet ned på en øy. Der må de samle våpen og byggematerialer og kvitte seg med motstandere, før siste gjenlevende som står igjen som vinner. Foto: TV 2
BATTLE ROYALE: Adrian Mood (13) er fokusert før spillet begynner. Fortnite går ut på at 100 spillere blir sluppet ned på en øy. Der må de samle våpen og byggematerialer og kvitte seg med motstandere, før siste gjenlevende som står igjen som vinner. Foto: TV 2

Turneringen Adrian er med på er den første offisielle Fortnite-turneringen i Norge. I potten ligger det totalt 80.000 kroner.

Kai Bråthen er far til en av deltagerne, og synes det er moro at sønnen og kompisene spiller sammen.

– Jeg synes dette bare er kjempegøy. Det er mye strategi i spillet, og det er kameratskap når gutta sitter og snakker sammen. Selv om de ikke er i samme hus, sier han.

– Vi er i 2018, og å nekte gutta å spille synes jeg bare blir helt feil.

Ekstremt populært

Dataspillet Fortnite har tatt spillverdenen med storm det siste året, og er antatt å være blant tidenes mest populære dataspill.

Konseptet er et såkalt «Battle Royale»-spill. Opptil hundre spillere blir sluppet ned på en øy, der de må samle våpen og byggematerialer. Deretter er det «last man standing» som gjelder.

Ifølge spillutvikleren Epic har Fortnite over 120 millioner nedlastinger på verdensbasis, og 40 millioner månedlige spillere.

Skytespillet dreier seg om å være sistemann som står igjen. Det har blitt lastet ned over 100 millioner ganger, ifølge spillutvikleren Epic.
Skytespillet dreier seg om å være sistemann som står igjen. Det har blitt lastet ned over 100 millioner ganger, ifølge spillutvikleren Epic. Foto: Screenshot YouTube

Om man sammenligner Fortnite med andre populære spill som Minecraft og Call of Duty ved hjelp av Google Trends, er Fortnite den ubestridte kongen.

– Det har jo blitt massivt og populært. Vi skjønte med en gang at det kom til å bli stort, så vi satset på det, sier Renato Mahmutagic i Polaris, arrangør av turneringen i Lillestrøm.

Han forteller at turneringen også tiltrekker seg spillere fra utlandet.

– Det er lag fra 40 land som skal komme hit og delta. Vi har en snittalder på rundt 16-17 år, sier Mahmutagic.

Fortnite-dansing

Fortnite har blitt svært kjent for dansene det går an å utføre i spillet. Aller mest kjent er flossing, som ser slik ut:

Image result for floss fortnite gif

E-sport blir stadig større, og Fortnite ble nylig aller størst.

Spillutvikleren Epic Games kunngjorde nylig at de vil bruke 100 millioner dollar til Fortnite-turneringer det neste året.​ Det knuser den gamle rekorden på 38 millioner dollar.

Spillet er i utgangspunktet gratis å laste ned, men det går an å kjøpe ting underveis, som for eksempel nye danser eller spillkarakterer.