DOVANER: En undersøkelse gjort av Initial viser at ansatte bruker opp mot 14 minutter på toalettet i løpet av en arbeidsdag.
DOVANER: En undersøkelse gjort av Initial viser at ansatte bruker opp mot 14 minutter på toalettet i løpet av en arbeidsdag. Foto: Illustrasjonsfoto/Colourbox

Kontoransatte går på do for å slappe av og surfe på mobilen

2000 kontoransatte har talt. Toalettet på arbeidsplassen brukes til mer enn å gjøre sitt fornødne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en hektisk jobbhverdag kan toalettet være det eneste stedet du kan låse deg inne for å unnslippe kolleger, mas og krevende arbeidsoppgaver.

I en ny undersøkelse gjort av Initial hygieneservice, har 2000 britiske kontoransatte blitt spurt om sine toalettvaner på arbeidsplassen.

13,5 minutt på do

Ifølge flere britiske og skotske medier, blant andre Daily Telegraph og Daily Record, viste spørreundersøkelsen at de ansatte tilbringer i gjennomsnitt 13,5 minutt på doringen i løpet av en arbeidsdag.

I tillegg viste undersøkelsen at en tredjedel av deltakerne ofte går på do selv om de ikke er nødne.

– Toalettene på en arbeidsplass er designet for spesifikke formål. Når mange begynner å oppta toalettene til andre gjøremål, blir det vanskeligere å sikre den løpende rengjøringen og i det hele tatt opprettholde hygienen, sier biolog Maria Brix Balle ved Initial.

Surfer på do

Hele fire av ti innrømmet også at de sitter med mobilen mens de varmer opp dosetet, mens 39 prosent av de spurte sa de låste seg inne på toalettet for å ta en pust i bakken.

– Et toalett er ikke et sted man bør oppholde seg lenger enn høyst nødvendig. Det er tross alt på toaletter og bad vi kommer ikke berøring med andres bakterier, sier Brix Balle.