lover bedre togtilbud på østlandet og på vestlandet:

Skifter ut flere gamle tog

Regjeringen bevilger 160 millioner kroner i neste års statsbudsjett til å kjøpe nye togsett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) fortsetter der forgjengeren Ketil Solvik-Olsen var i gang: Han kjøper flere nye tog.

– Fordi vi trenger høyere kapasitet og nyere materiell. Derfor investerer vi nå i flere togsett til det sentrale Østlandsområdet som øker kapasiteten og vi skifter ut gamle tog på Vossabanen, sier Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til TV 2.

Satser videre

I neste års statsbudsjett legger regjeringen opp til å fortsette satsingen på å skifte ut gamle tog, samtidig som kapasiteten for trafikken skal økes på noen av de mest trafikkerte strekningene.

– Vi kjøper 11 nye togsett, i tillegg til dem vi allerede har kjøpt. Fire av togsettene vil forsterke kapasiteten i det sentrale Østlandsområdet. Det vil forsterke kapasiteten og gi mer plass på toget, sier Dale.

Bedre dekning

De nye togene vil også få bedre internett- og mobildekning sammenlignet med de gamle settene som gradvis skal fases ut.

– Det fører til bedre kvalitet til folk når de reiser. Nå får vi bedre systemer for å jobbe på toget. Det blir lettere å ringe og sakke i mobiltelefon og bruke nettet til å jobbe mens du reiser. Slik øker du komforten og gjør det lettere å bruke toget, sier Venstreleder Trine Skei Grande.

Fra før er det bestilt eller satt i trafikk totalt 132 Flirt-tog.