VIL FÅ BUKT MED TABUER: Emil og Kajsa Lannestad fra Sverige er lei av at folk har fordommer mot swingers-miljøet.
VIL FÅ BUKT MED TABUER: Emil og Kajsa Lannestad fra Sverige er lei av at folk har fordommer mot swingers-miljøet. Foto: Privat

Emil (27) og Kajsa (25): – Derfor er vi swingers

– En av de største fordommene, er at det kun er gamle gubber som er swingers, mener paret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Første gangen vi besøkte en swingersklubb var vi ganske nervøse og forventningsfulle. Vi visste ikke i det hele tatt hva som ville møte oss der, forteller Kajsa (25) og Emil Lannestad (27).

Det unge paret fra Motala i Sverige har vært swingers i rundt to år.

– Grunnen til at vi valgte å prøve var at Kajsa hørte en dokumentar på radio om en swingers-klubb i Norrköping, og det gjorde oss nysgjerrige. Vi bestemte oss for å reise dagen etter at Kajsa hørte dokumentaren, sier Emil til TV 2.

For å fjerne tabuene rundt swingersmiljøet, har paret stilt opp i flere medier, blant annet Expressen, for å fortelle om hva denne seksuelle preferansen egentlig innebærer.

– Mange tror det er spesielle mennesker som er swingers. Men det mange ikke vet, er at hvem som helst kan være det. Bankmenn, politi, kjendiser, venner og familie. Man vet aldri hvem som swinger, for man prater ikke om det. Mange synes dessuten det er flaut og veldig privat, sier paret.

Omvisning

Den første gangen paret besøkte en swingersklubb, dro de til Club Adam & Eva i Norrköping, en times kjøretur unna Motala. På sine nettsider omtaler klubben seg som «den største og mest moderne i Sverige».

ULIKE ROM: På swingersklubben Emil og Kajsa første gang besøkte, er det flere ulike rom. Foto: Club Adam & Eva (med tillatelse)
ULIKE ROM: På swingersklubben Emil og Kajsa første gang besøkte, er det flere ulike rom. Foto: Club Adam & Eva (med tillatelse)

– Vi ble mottatt av et vertspar som viste oss rundt. De forklarte hvordan alt fungerte og hvordan man skal oppføre seg på klubben, forteller paret.

Å være swingers innebærer at man involverer flere personer i seksuell aktivitet, altså at man er «ikke-monogam». Som regel foregår dette på swingersklubber.

– I vårt tilfelle er det sjeldent at Kajsa går bort til mannen i et annet par, eller at jeg går til kvinnen, og «tar det vi vil ha». I stedet nærmer vi oss som et par, og mennene snakker ofte til menn og kvinner med kvinnene, sier Emil.

– Men det er helt individuelt og opp til hvert par. Noen velger å dele seg når de er på swingersklubber, og ser ikke hverandre før det er på tide å gå hjem, fortsetter han.

Emil forteller at åpenhet og en «rett frem»-holdning preger swingersmiljøet.

– Man prater mye, og så sier man som oftest hva man er ute etter, og ser hva slags respons man får.

– Veldig spennende sexliv

Å inkludere andre i sex, kan nok virke spennende for mange. Men en gjennomgående utfordring vil ofte være sjalusi. Det å se kjæresten i seksuell aktivitet med en annen, kan bli for vanskelig for noen.

– Hvordan unngår dere å bli sjalu når dere er på swingersklubb?

– For å unngå sjalusi og ubehagelige situasjoner, prater vi ordentlig med hverandre før vi gjør noe. Vi gjør det klart for hverandre hva som er greit og ikke, og så respekterer vi hverandres ønsker, sier paret.

GIFT: Kajsa og Emil ga hverandre sitt ja sommeren 2017. Foto: Privat
GIFT: Kajsa og Emil ga hverandre sitt ja sommeren 2017. Foto: Privat

De mener at swingers-aktiviteten har styrket dem som par.

– Vi opplever at vi har et veldig spennende sexliv og at vi har blitt sterkere og mer sikre på hverandre som par.

– Tror man vil ligge med alt og alle

Både Kajsa og Emil opplever at mange er nysgjerrige på deres sexliv. De to får også ulike reaksjoner på at de er swingers.

Som kvinne får Kajsa iblant høre ting som «holder det ikke med mannen din?» eller «hvorfor vil du være med andre».

– Mens jeg har aldri fått høre noe lignende. I stedet får jeg en high five, og folk som heier og er misunnelige på alt jeg får være med på, sier Emil.

Paret møter også en rekke fordommer, som de selv kan avkrefte at stemmer.

– En av de største fordommene er nok at man vil ligge med alt og alle, og det er absolutt ikke sant. Ingen av oss har lavere krav eller ønsker for partnere enn vi ville hatt som single.

– En annen fordom er at det bare er gamle gubber som gjør dette, og det er heller ikke sant. Det er mange eldre menn som gjør dette, men ikke så mange som man tror, fortsetter Emil, og legger til at det også finnes egne swingers-kvelder for yngre par.

Vil være åpne med barna

Paret, som giftet seg i fjor sommer, har også barn på hver sin kant. De mener det ikke er et problem å være swingers og ha barn samtidig.

– Enn så lenge er våre barn små, så vi snakker ikke om vårt sexliv i det hele tatt. Vi har ingen felles barn, så vi swinger i barnefrie uker, når barna er hos de andre foreldrene, sier de.

– Kommer dere til å være åpne med barna når de blir gamle nok til å forstå?

– Vi kommer nok ikke til å prate om sexlivet vårt til barna hvis de ikke spør selv. Selvfølgelig kommer vi til å støtte dem hvis de vil gå samme vei, og vi deler gjerne erfaringen hvis de spør eller lurer på noe, sier Emil.

– Vi kommer ikke til å fornekte noe, og vil heller at de spør oss enn at de går rundt og lurer på masse.