Politiet:

Far drepte sin 13 år gamle sønn før han begikk selvdrap: – Forferdelig beskjed å få

Elverum (TV 2): To personer ble fredag kveld funnet døde i en bolig i Elverum. Politiet mener at en mann i 40-årene drepte sønnen før han tok sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil fortsatt jobbe med denne saken for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sier politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Mannen er ikke en tidligere kjenning av politiet.

– Vi ønsker ikke å gå ut med noen teorier eller hypoteser rundt hendelsen i Elverum, sier politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.30 fredag kveld. Da politiet tok seg inn i den aktuelle boligen i Elverum kommune, fant patruljen to døde personer.

Sendes til obduksjon

Politiet er ikke kjent med at det bodde flere personer på adressen.

Lørdag kveld er politiet ferdig med de innledende tekniske undersøkelsene på åstedet. De har hatt bistand fra Kripos.

Det er foreløpig hva som var motivet og foranledningen til drapet. Dette vil de søke å finne svaret på i dagene som kommer.

Politiadvokat Kaja Løhren Borg. (Foto: Olav Wold)
Politiadvokat Kaja Løhren Borg. (Foto: Olav Wold)

Begge personene er sendt til obduksjon, og foreløpig obduksjonsrapporter er tidligst ventet tirsdag. De pårørende er varslet.

– Forferdelig beskjed å få

Ordfører i Elverum kommune, Erik Hanstad, sier til TV 2 at han ble varslet om hendelsen ved 22.30-tiden fredag kveld. Da ble kriseteamet mobilisert.

– Hendelser som dette gjør sterkt inntrykk. Det er en forferdelig beskjed å få, og derfor er det viktig at vi støtter opp rundt pårørende familie og venner. Vi har rutiner, og jeg har tillit til at disse fungerer, sier Hanstad.

Ordfører i Elverum kommune, Erik Hanstad. (Foto: Olav Wold)
Ordfører i Elverum kommune, Erik Hanstad. (Foto: Olav Wold)

Ordføreren forteller at han lørdag har sittet i møter med rektoren på skolen til den avdøde 13-åringen. Hanstad forteller at de skal møtes igjen søndag for å lage et opplegg for hvordan guttens medelever kan tas imot når de kommer på skolen mandag.

– Vi har et tett og godt samarbeid med politiet, sier ordføreren.