TOK FARVEL: Rachael Bland var tok farvel med sine lyttere som hadde fulgt henne gjennom kampen mot brystkreft mandag. Onsdag døde hun med familien rundt seg.
TOK FARVEL: Rachael Bland var tok farvel med sine lyttere som hadde fulgt henne gjennom kampen mot brystkreft mandag. Onsdag døde hun med familien rundt seg. Foto: Skjermdump

BBC-profil tok farvel på Instagram – døde to dager etter

Den britiske radioprogramlederen Rachael Bland (40) tok farvel med lytterne etter å ha kjempet mot kreften i to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsanker og programleder i BBC Radio 5, Rachael Bland (40), døde fredfullt med familien rundt seg onsdag morgen, 5. september.

Hun startet podcasten «You, Me and the big C» sammen med Lauren Mahon og Deborah James, som alle tre enten kjempet mot kreft eller hadde hatt det.

Med galgenhumor og ærlige samtaler samlet de raskt en stor lytterskare.

I tillegg til podcasten hadde Bland en prisvinnende blogg ved navn «Little me, big C» hvor hun dokumenterte livet med brystkreft og behandlinger.

Tok farvel

Mandag la hun ut et bilde av seg selv og ektemannen på Twitter og senere Instagram, med en knusende beskjed.

«Som den legendariske Frank S sa - Jeg er redd min tid har kommet, mine venner. Jeg har blitt fortalt at jeg bare har noen få dager igjen. Det er uvirkelig», skrev hun mens hun takker følgerne sine for støtten.

Hun legger til at hennes podcast-kollegaer vil fortsette podcasten uten henne.

I en uttalelse til BBC beskriver ektemannen, Steve Bland, henne som perfekt på alle måter:

«Vi er utrolig stolte av det fantastiske og utrettelige arbeidet hun har gjort for å redusere stigmaet rundt kreft, etter hun fikk diagnosen. Hun viste at det er mulig å leve livet til det fulle selv om man møter daglige utfordringer. Mot slutten, selv da kroppen var på det svakeste, var stemmen hennes på sterkeste», skriver han.

Skrev bok til sønnen

Bland etterlater seg også sønnen Freddie (2). I juli da hun fikk vite at brystkreften hadde spredt seg og det var kort tid igjen, startet hun på en bok til sønnen.

På Twitter etterlyste hun på en humoristisk måte om noen kunne tenke seg å publisere boken, slik at hun slapp å bekymre seg for at sønnen skulle mangle et eksemplar.

«Det er ikke så deprimerende som du kanskje tror - det er mye humor i livet å se tilbake på», skrev hun.

Hyllet av kollegaene

Torsdag, dagen etter Rachael Bland døde, holdt kollegaene en rørende episode om sin avdøde venninne. Der fortalte de om de siste dagene og de siste SMSene.

– Vi fikk en melding onsdag i forrige uke: «Det knuser hjertet mitt å fortelle dette, men det blir ikke flere podcaster på meg. Jeg har blitt sendt hjem fra sykehuset og legene sier jeg bare har noen dager igjen», forteller Lauren Mahon og Deborah James i torsdagens episode.

Kollegaene og venninne forteller at Bland hadde humor til helt til slutten og trekker frem de siste tekstmeldingene de fikk fra hun.

James forteller i podcasten at hun dro på ferie to dager før hun fikk tekstmeldingen fra Bland og svarte:

«Jeg drar på ferie i to dager også skal du bare gå og dø fra meg?».

«Jeg vet. Nå ser du hva som skjer når jeg blir forlatt uten tilsyn. Men det var ikke meningen å ødelegge ferien din», svarte Bland.

BBC viser sin støtte til familien til radioprogramlederen på Twitter: