Ulykkesbilen som tok livet av fem mennesker hadde feil på bremsene

Havarikommisjonen har funnet feil ved bremsene på veteranbilen som kjørte i en fjellvegg ved Rjukan søndag. Fem personer mistet livet i ulykken.

DØDSULYKKE: Fem personer omkom etter at en veteranbil kjørte i en fjellvegg på Rjukan i Telemark. Foto: Rjukan Arbeiderblad / NTB Scanpix
DØDSULYKKE: Fem personer omkom etter at en veteranbil kjørte i en fjellvegg på Rjukan i Telemark. Foto: Rjukan Arbeiderblad / NTB Scanpix

– Foreløpige undersøkelser har påvist feil på bilens bremser. De tekniske undersøkelsene vil fortsette for å få et komplett bilde av bremsenes tilstand og hvordan dette påvirket sikkerheten på vei ned den bratte veien, skriver kommisjonen i en melding torsdag.

Det var søndag i forrige uke at en veteranbil med fem passasjerer ombord var involvert i en alvorlig bilulykke på Rjukan i Telemark.

Alle i bilen omkom. Tre av de omkomne var kvinner og to var menn. Alle var i 50- og 60-årene.

Mandag ettermiddag kom Statens vegvesen med sin foreløpige rapport om ulykken. Der kom det frem at det ikke var montert bilbelter i bilen.

– Bilen ble kjørt lovlig uten bilbelter, opplyste seniorrådgiver Kirsti Huserbråten i Statens vegvesen til NRK.

Bilen, som var en åpen amerikansk veteranbil fra slutten av 50-tallet, var på vei ned fra fjellet da den kjørte ut i den nederste av hårnålssvingene og kjørte inn i en fjellvegg.

Ulykken omtales som den verste enkeltulykken i området siden krigen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2