Restauranten The Broker på Majorstuen i Oslo satt tirsdag opp et skilt med følgende tekst:

«Svensk? Tänkt att rösta SD? KEEP WALKING. The Broker loves all». ​

Skiltet har fått massiv kritikk på restaurantens Facebook-side. Flere har lagt igjen dårlige anmeldelser av stedet, hvor de beskylder dem for rasisme.

«Dette stedet er rasisitisk og diskriminerer deg på bakgrunn av politisk standpunkt. Unngå stedet for enhver pris!!», skriver én.

«Hvis man har et problem med noens meninger, så er NETTOPP en kaffekopp og en god samtale det som trengs! Ikke korttenkt billig diskriminering som ikke fører NOE godt med seg», skriver en annen.

Det var Rights, nettsiden til den innvandringskritiske organisasjonen Human Rights Service, som først omtalte saken.

Fjernet skiltet

Onsdag formiddag opplyser restauranten til TV 2 at de fjernet det omdiskuterte skiltet nesten umiddelbart etter at det ble satt opp.

– Broker har på ingen måte tenkt å kaste seg inn i den svenske politiske debatten. Vi skal heller ikke som organisasjon ta noen politiske standpunkt. Våre medarbeidere, inklusivt meg selv, har politiske formeninger på hele skalaen – men dette skal selvfølgelig ikke på noen måte gjenspeiles i vår drift, sier daglig leder Kristin Dahle til TV 2.

Det var en svensk ansatt hos restauranten som skrev og satt opp skiltet.

– Vi har tatt interne forholdsregler, sånn at vi ikke opplever det samme igjen. Hos oss er alle velkomne. Det har alle vært i 100 år og det skal alle være i minst 100 år til, sier Dahle.

– Blir trakassert

Dahle forteller at hun har fått en rekke ubehagelige meldinger etter at saken ble kjent.

– Jeg har blitt trakassert på nettet både offentlig og i private meldinger. Jeg har også hatt mennesker som har oppsøkt meg. Det er nesten litt skummelt, sier hun.

Men det har også kommet positive tilbakemeldinger etter hendelsen.

– Heldigvis har de oppmuntrende meldingene vært nesten like mange som de negative, sier hun.