Kjell-Idar Juvik, her fra da han var ordfører i Hemnes.
Kjell-Idar Juvik, her fra da han var ordfører i Hemnes. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Ap-politiker misbrukt i kjærlighetssvindel

Den tidligere stortingsrepresentanten og ordføreren understreker at han verken er enkemann eller bor i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne fra Vietnam bosatt i Norge har i lengre tid trodd at hun var kjæreste og i ferd med å inngå et ekteskap med en svensk enkemann bosatt i Canada.

«Erland Holmgren» er mannens navn på sosiale medier. På profilen er det lagt ut bilder av en smilende mann i femtiårene som angivelig er på jakt etter et seriøst forhold.

Den smilende mannen på bildet er i imidlertid tidligere Ap-ordfører i Hemnes Kjell-Idar Juvik fra Nordland. Juvik er også tidligere stortingsrepresentant.

– Jeg ante ingenting før jeg ble kontaktet av en dame som i utgangspunktet trodde at jeg var «Erland Holmgren», sier Juvik til TV 2.

Det var Ranablad som første omtalte saken.

Juvik måtte forklare kvinnen at han verken bodde i Canada eller var svensk. Enkemann eller på sjekkeren er han heller ikke.

Ubehagelig

– Jeg har samboer og tre barn og lever i beste velgående her i Nordland, humrer Juvik.

– Hva tenker du om å bli misbrukt i en kjærlighetssvindel på denne måten?

– Det er ubehagelig!

Ifølge en mail han har fått fra kvinnen skal hun ha trodd at de var i et seriøst kjærlighetsforhold og de skulle gifte seg.

– Jeg forstod det slik at hun skal ha sendt klær og gaver til mannen i Canada. Om det også er penger involvert, vet jeg ikke, forteller Juvik.

Advarer

Bildene som er brukt på den falske profilen på Facebook er var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Han gikk av sommeren 2017.

– Det er utrolig hva folk får seg til å gjøre. Jeg så på Åsted Norge i går om en eldre kvinne som trodde hun var i et kjærlighetsforhold med en falsk person, og så havner man selv i en slik situasjon selv der personlige bilder blir misbrukt på denne måten. Det er grunn til å advare andre, sier Juvik.

Juvik har rapportert hendelsen til Facebook og regner med at bildet av han som «Erland Holmgren» blir slettet umiddelbart.