Luftambulanse deltar i det omfattende søket tirsdag morgen.
Luftambulanse deltar i det omfattende søket tirsdag morgen. Foto: Bjarte Trettenes/TV 2

Stor leteaksjon etter at båt gikk i ring i Bergen

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon i Bergen etter at en tom båt ble observert kjørende i ring på Nordåsvannet natt til tirsdag. Søket er nå avsluttet, og ingen er meldt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi mistenker at det kan ha vært noen i den. Derfor søker vi nå etter en eventuell person, fortalte vaktkommandør Karl-Arne Røyseth i 110-sentralen til NTB kokken 4.10.

Nødetatene ble varslet av en nabo klokken 3.15. Politiet opplyste at det ble satt inn store ressurser i søket.

Like før klokken 14 opplyser politiet at leteaksjonen er helt avsluttet.

– Leteaksjonen i området er nå avslutta. Det har blitt gjort omfattende søk, uten at det er gjort funn av personer i nød. Ingen er meldt savnet til nå, skriver politiet på Twitter.

Stort søk

Operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt sa til TV 2 at både lettbåter fra forsvaret, luftambulanse og redningshelikopter ble satt inn i søket. I tillegg ble en drone fra brannvesenet satt inn.

Politiet fikk klokken 03.15 en melding fra en som bor i området om at det var observert en båt som gikk i ring med motoren i gang, midt ute på Nordåsvannet, i nærheten av Kyrkjetangen.

– Båten har vi kontroll på. Det er ikke observert noen personer, og det er ikke hørt noen personer. Det er ikke hørt noen som roper om hjelp, eller på andre måter gitt tegn om at de ønsker noe hjelp. Det er kun båten, og det at motoren var i gang som gjør at vi har iverksatt denne redningsaksjonen, sa Halleraker.

Like før klokken 08 returnerte redningshelikopteret til Florø, mens søket fortsatte på sjøen og på land, opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Undersøker om båten er stjålet

Luftambulanse og redningshelikopter deltar i det omfattende søket tirsdag morgen.
Luftambulanse og redningshelikopter deltar i det omfattende søket tirsdag morgen. Foto: Synnøve Gjerstad/TV 2

Politiet har ingen teorier om hvorfor båten befant seg i dette området.​

– Vi er i kontakt med han som eier båten, og han er langt fra Bergen. Han har ingen forklaring på hvorfor båten ikke var fortøyd der den skulle være, sa politiets operasjonsleder til TV 2.

– Vi har politiressurser på land, og redningshelikopter og luftambulanse søker over vannet. Vi fortsetter å søke til vi er ferdigsøkt i det aktuelle området. Samtidig driver vi litt etterretning, for å undersøke om båten kan være stjålet, om det er venner av båteier som kan ha lånt den, sa Halleraker.

Resultatløs leteaksjon

Leteaksjonen hadde ved 10.30-tiden vært resultatløs.

– Båten ble brukt uten eiers tillatelse. Om noen har sittet i båten eller bare startet den og satt den av gårde, vet vi ikke, sa operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til NTB tirsdag formiddag.

Politiet ba også Sivilforsvaret om bistand.

– Vi kommer til å fortsette med leteaksjonen inntil vi føler oss trygge på at det ikke ligger noen ved strandlinjen, sa Geitle.

(NTB/TV 2)