– Vi utelukker ikke at det kommer noen pågripelser i løpet av kort tid, sier jourhavende jurist Henrik Rådal i Oslo politidistrikt.

Det ble igangsatt et stort søk etter to biler med flere ungdommer i, etter at en konflikt mellom disse førte til at et skudd ble avfyrt. Så langt politiet vet ble det ikke løst flere skudd enn det ene.

Dette skuddet traff imidlertid en tilfeldig forbipasserende bil. I bilen satt en familie bestående av to voksne og to barn. Til alt hell ble ingen skadd.

– Men de er selvfølgelig preget av det som har skjedd, sa politiets innsatsleder Rune Bjørsvik fredag.

Ingen pågrepet

Etterforskningen til politiet fortsetter for fullt lørdag, og de vil jobbe videre med å kartlegge hendelsesforløpet.

Rådal opplyser at de foreløpig verken har funnet bilene eller personene som var involvert i skytingen, men har flere navngitte personer de nå jobber med å kartlegge.

– Foreløpig har ingen blitt pågrepet eller fått status som siktet. Vi jobber fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet og har identifisert noen av de involverte, men er ikke ferdige med å kartlegge eventuelle gjerningspersoner, sier Rådal.

Politiet vet ikke om skyteepisoden er gjengrelatert.

Konflikt mellom ungdomsgjenger

Selve skytingen fant sted litt etter klokken åtte.

De to bilene som var involvert i hendelsen, forsvant fra stedet før politiet ankom. Bilene beskrives som sølvfarget og av typen VW Golf eller Polo. Ifølge vitneobservasjoner er bilene 2004-modeller.

Det pågikk fredag kveld en større politijakt etter disse bilene. Politiet opplyste at de søkte i «kjente miljøer», men ville ikke utdype hva dette betydde.

Flere politibiler og et politihelikopter ble satt inn i søket.