BRÅK I TELENOR-LEDELSEN: Konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted møter pressen i 2016. Da også etter intern konflikt i Telenors toppledelse.
BRÅK I TELENOR-LEDELSEN: Konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted møter pressen i 2016. Da også etter intern konflikt i Telenors toppledelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Telenor har varslet departementet om intern uro i selskapet

Styreleder i Telenor, Gunn Wærsted, har gitt en orientering til Næringsdepartementet om uroen rundt selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telenors styreleder Gunn Wærstad har gitt en kort orientering til Nærings- og fiskeridepartementet om uroen i teleselskapet. Det bekrefter departementet overfor TV 2 torsdag.

– I lys av oppmerksomheten saken har fått i media, tok Telenors styreleder kontakt for å spørre om departementet ønsket en kort orientering på administrativt nivå, sier kommunikasjonsrådgiver i Næringsdepartementet Lisa Nordøen til TV 2.

Departementet takket ja til en slik orientering. Nordøen sier kontakten har vært mellom styreleder Wærsted og departementet, og at den politiske ledelsen ikke har vært involvert.

– Vi kommenterer ikke detaljene i dialogen vi har med styreleder, sier Nordøen til TV 2.

Strid i toppledelsen

Det stormer igjen rundt telegiganten etter at det ble kjent at konsernsjef Sigve Brekke har prøvd å flytte sjefen for Telenor Skandinavia, Berit Svendsen, til andre og mindre mektige stillinger i selskapet.

Blant annet skal Brekke har spurt Svendsen om å ta jobben som sjef for Telenors datterselskap i Thailand, Dtac. Den stillingen ville tatt Svendsen ut av konsernledelsen i Telenor, og hun takket nei.

Onsdag erfarte TV 2 at det er stor uro blant de ansatte i Telenor i Norge. Ifølge TV 2s kilder er det en allmenn oppfatning innad i organisasjonen om at Brekke ikke har tillit blant de ansatte.

Avslørte feil på CV

Den manglende tilliten går likevel lengre tilbake i tid enn striden med Berit Svendsen. I november 2015, få måneder etter at Brekke tok over som konsernsjef, avslørte bladet Kapital at det var store feil på CV’en til Brekke.

Deler av utdannelsen som sto beskrevet, stemte ikke med virkeligheten. Ifølge TV 2s kilder skal Brekke i etterkant av denne avsløringen ikke ha klart å bygge seg opp en posisjon med nødvendig tyngde blant de ansatte.

Tre år etter tiltredelsen skal oppfatningen internt være at Brekke heller ikke har klart å skape en felles retning og visjon for Telenor sammen med de ansatte. Mange reagerer også på at endringsprosesser i organisasjonen settes igang, for så plutselig å stoppes.