Torsdag formiddag ble det klart at det skjer omrokeringer i regjeringen.

​Omrokeringene skjer etter at Ketil Solvik-Olsen (Frp) trekker seg som samferdselsminister, og Terje Søviknes (Frp) går av som olje- og energiminister.

Solvik-Olsen flytter til USA med familien, mens Søviknes, ifølge DN, ønsker seg tilbake til lokalpolitikken i Os.

TV 2 erfarer at det er disse som tar over ministerpostene.

Bård Hoksrud (45):

Mye tyder på at nåværende landsbruksminister Jon Georg Dale, vil ta over som samferdselsminister etter Solvik-Olsen. Det baner vei for Bård Hoksrud.

Bård Hoksrud (Frp) er valgt inn på Stortinget fra Telemark. Her har han sittet siden 2005. I denne stortingsperioden sitter han i helse- og omsorgskomiteen.

Blant annet havnet han i hardt vær i forbindelse med en privat reise til Riga i 2010.

Videre gjorde han seg svært markant i vannscooter og segway-debatten. Her deltok han blant annet på en markering hvor han kjørte vannscooter fra Drøbak til Oslo.

Bilde av Bård Hoksrud under vannscooter-debatten gikk viralt på sosiale medier. Frp fikk senere gjennomslag for å gjøre vannscooter lovlig.
Bilde av Bård Hoksrud under vannscooter-debatten gikk viralt på sosiale medier. Frp fikk senere gjennomslag for å gjøre vannscooter lovlig. Foto: Aas, Vegard M / NTB scanpix

Jon Georg Dale (34):

Jon Georg Dale (Frp) ble valgt inn i Erna Solbers regjering i 2015 som landbruks- og matminister. Nå skal han flytte kontor, og blir den nye samferdselsministeren etter hva TV 2 kjenner til.

Dale kommer fra Volda i Møre og Romsdal. Han har tidligere vært statssekretær i finansdepartementet og samferdselsdepartementet.

Jon Georg Dale er faglært kjøttskjærer, her avbildet hvor han skjærte oksekjøtt
Jon Georg Dale er faglært kjøttskjærer, her avbildet hvor han skjærte oksekjøtt Foto: Ingvild Bruknapp

Han er faglært som kjøttskjærer, og har foruten politikken jobbet i Nortura.

Årets sommer ble krevende for Dale, som har måttet håndtere den krevende situasjonen til tørkerammede bønder.

Kjell-Børge Freiberg (47)

Ifølge TV 2s opplysninger, er det stortingsrepresentant Kjell- Børge Freiberg (Frp) som tar over rollen til avtroppende olje- og energiminister Terje Søviknes.

Freiberg har tidligere vært ordfører i Hadsel kommune i Nordland. Freiberg satt som ordfører i åtte år, og var Fremskrittspartiets første ordfører i Nordland.

I 2015 ble han statssekretær i Olje- og energidepartementet, og i 2017 ble han valgt inn på Stortinget, og har siden sittet i næringskomiteen.