Den tidligere Cagliari-keeperen Davide Capello slapp fra et fall på over 50 meter uten en skramme.
Den tidligere Cagliari-keeperen Davide Capello slapp fra et fall på over 50 meter uten en skramme. Foto: Scanpix / montasje

Fotballspiller overlevde fall på 30 meter: – Det er et mirakel

Italienske redningsmannskaper jobber på spreng for å redde ut mulige overlevende etter brokollapsen i Genova tirsdag. 38 personer er bekreftet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kommer ikke til å gi opp håpet, vi har allerede reddet et titall mennesker fra ruinene. Vi kommer til å jobbe døgnet rundt til det siste offeret er hentet ut, sier Emanuele Giffi i brann- og redningsetaten.

Redningsmannskapene har gjennom natt til onsdag lett i området, som er opplyst med kraftige lyskastere, der rundt 40 biler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsjern.

Onsdag formiddag bekreftet Italias innenriksdepartement til nyhetsbyrået ANSA at det offisielle tallet på omkomne har steget til 38. Tre av dem er barn på 8, 12 og 13 år. I tillegg er 16 personer skadd.

Opptil tolv mennesker er fortsatt savnet,

Uten en skramme

Samtidig som dødstallene stiger, begynner flere historier fra overlevende og vitner å komme frem i italienske medier.

Én av dem er fotballspilleren Davide Capello (34).

Målvaken, som står med tre U20-kamper for Italia, men som nå spiller for klubben Legino i de lavere divisjoner, forteller at han satt i bilen da veien plutselig smuldret opp under ham. Han styrtet ned rundt 30 meter sittende i bilen, ifølge ham selv.

– Det er et mirakel. Jeg falt kanskje 30 meter og så ble bilen sittende fast i ruinene. Jeg vet ikke hva som reddet meg. Bilen ble ødelagt, men jeg kunne gå ut til fots. Jeg har ikke en skramme. Den eneste smerten jeg kjenner er nålen i armen min, sier han, ifølge La Stampa.

Sky Italia skriver at fallet var på hele 80 meter, mens andre hevder 50 og 90.

Han beskriver sjokkopplevelsen som tatt ut fra en filmscene.

– Jeg så veien kollapse, og det var forferdelig skremmende. Jeg kan fortsatt ikke forstå hvordan bilen min ikke ble totalt knust. Jeg kom meg ut av bilen takket være noen mennesker på stedet. Det var som en apokalyptisk filmscene. Det regnet mye. Jeg vet ikke om lynet slo ned i broen, jeg så bare at veien ble ødelagt, sier Capello, som nå jobber som brannmann, ifølge nettstedet Libero.

Fotballspilleren forteller videre at han fikk ringt faren Franco og fortalt at han var okei, mens han fortsatt satt i bilen i ruinene.

Så veien rase i bakspeilet

La Repubblica har snakket med to andre lastebilsjåfører som overlevde tragedien.

– Jeg så broen rase sammen bak meg i bakspeilet. Jeg er mirakuløst levende, sier en lastebilsjåfør som akkurat kom seg over på «trygg grunn» til La Repubblica.

– Jeg følte en kraftig rystelse som fikk meg til fly av gårde. Jeg traff en vegg ti meter lenger nede. Jeg husker ikke noe mer, sier en annen sjåfør, som har fått den ene armen i fatle etter ulykken.

Bildene av den grønne lastebilen som bokstavelig talt stoppet på kanten av stupet, har gått verden rundt. VG har snakket med direktøren for supermarkedkjeden Basko, som forteller om hvordan deres sjåfør opplevde hendelsen.

På kanten av stupet: Bildet av den grønne lastebilen har gått verden rundt etter ulykken.
På kanten av stupet: Bildet av den grønne lastebilen har gått verden rundt etter ulykken. Foto: Luca Zennaro / Scanpix

– Sjåføren fortalte til oss at han «så veien kollapse foran meg», mens bilene foran ham forsvant. Da lastebilen stoppet, løp han umiddelbart tilbake til tunnelen i retningen han kom fra, forteller direktør for supermarkedkjeden Basko, Giovanni D'Alessandro, til avisen.

Det er ukjent hvorfor en rundt 100-meter lang strekning av den én kilometer lange broen plutselig falt sammen tirsdag. Ponte Morandi-broen som på folkemunne er kjent som Genovas «Brooklyn Bridge», strakte seg over bygninger, jernbanespor og et elveutspring. Bilene som befant seg på strekningen falt rundt 45 meter.

Statsminister Giuseppe Conte uttalte tirsdag at all infrastruktur rundt om i landet fra nå av skal dobbeltsjekkes.

– Italienere har krav på moderne og effektiv infrastruktur som bidrar til en trygg hverdag, sa den italienske presidenten Sergio Mattarella.

(©NTB / TV 2)