Vedum vil skru på FM-nettet igjen

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum vil be Stortinget se på kostnaden ved å skru på FM-nettet igjen. Men utstyret som ble brukt, er sendt til Malawi.

PARTILEDER: Partileder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, på partiets oppsummerende pressekonferanse før sommerferien på Stortinget.
Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix
PARTILEDER: Partileder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, på partiets oppsummerende pressekonferanse før sommerferien på Stortinget. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix

Ifølge Dagbladet har norske radiokanaler mistet 309.000 lyttere på ett år. Vedum mener Stortinget nå bør svelge personlig stolthet og vurdere å skru på FM igjen.

– Norge er eneste land som slukker FM-nettet, og det bør få oss til å tenke. Vi på Stortinget må i alle fall ta en ny runde og se på kostnadene ved igjen å ha FM-sendinger, sier han til avisa.

Vedum peker på tilbudet til det norske folk, i tillegg til beredskap, som årsakene til at han vil ha FM-nettet tilbake.

Slokkingen av FM-nettet startet i Nordland i januar i fjor og endte med Troms og Finnmark i september.

Det var det Telenor-eide selskapet Norkring som eide og driftet FM-nettet fram til det ble slukket. Kommunikasjonsdirektør Ingrid Dietrichson sier til Kampanje at det ikke er mulig å slå på nettet igjen.

– Dersom man skulle omgjort beslutningen, må man bygge opp FM-nettet på nytt. Det finnes ikke en av-og-på-knapp, sier hun og forteller at utstyr ble fjernet og demontert. I tillegg ble deler av utstyret sendt til Malawi i Øst-Afrika for gjenbruk.

(©NTB)