Eric (20) med våpenkopi drept av svensk politi

Mannen som ble skutt og drept av politiet i Stockholm natt til torsdag, var en 20-åring med Downs syndrom og autisme, opplyser hans mor til svenske medier.

DREPT: Eric Torell ble skutt og drept av politiet. Foto: Expressen / Privat
DREPT: Eric Torell ble skutt og drept av politiet. Foto: Expressen / Privat

Torsdag morgen ble en 20 år gammel mann skutt og drept av politiet i Stockholm.

Moren sier til Expressen at sønnen, Eric Torell, ble meldt savnet etter at han rømte hjemmefra med en ufarlig leketøyspistol.

Det var flere enn én politibetjent som løsnet skudd mot 20-åringen i Vasastan i det sentrale Stockholm like før klokka 4 torsdag, ifølge påtalemyndigheten.

– Truende situasjon

Politiet har opplyst at det oppsto en truende situasjon i forbindelse med kontroll av en person. Aftonbladet erfarer at tre politibetjenter skjøt mot mannen.

20-åringen ble fraktet til sykehus før han ble erklært død i 6-tiden, opplyser politiet.

Ifølge Aftonbladet oppsto situasjonen da mannen viste fram en pistol, som senere viste seg å være en kopi i plast, til beboere ved en adresse i Norra Stationsgatan. Videre skal politiet ha blitt tilkalt.

– Det går ikke an å forstå det. Han har aldri gjort en flue fortred i hele sitt liv, sier 20-åringens mor, Katarina Söderberg.

Hun beskriver sønnen som alvorlig funksjonsnedsatt.

– Han kunne ikke snakke, han kunne bare si mamma, tilføyer hun.

Granskes

Politiet opplyste i løpet av torsdagen at våpenet viste seg å være en replika, men de vil ikke kommentere detaljer rundt hendelsesforløpet.

Politiets håndtering av situasjonen vil bli gjenstand for granskning hos svenskenes spesialenhet for politisaker.

(©NTB)