PRØVEORDNING: Fylkesråd for utdanning Kent Gudmundsen (H) i Troms fylkeskommune ber kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) om en tre måneders prøveordning for å gi elever kontinueringseksamen på forsommeren, istedenfor november.  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX / TV 2)
PRØVEORDNING: Fylkesråd for utdanning Kent Gudmundsen (H) i Troms fylkeskommune ber kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) om en tre måneders prøveordning for å gi elever kontinueringseksamen på forsommeren, istedenfor november. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX / TV 2)

Vil bli forsøksfylke for sommereksamen

De som stryker på eksamen skal få en ekstra sjanse på forsommeren, mener Kent Gudmundsen (H). Han har bedt Kunnskapsdepartementet om å få prøve sommereksamen i Troms.

- Uten skole og arbeid blir veien til offentlige støtteordninger og Nav kort, og den mentale veien tilbake til skolebenken ekstra lang, sier fylkesråd for utdanning i Troms, Kent Gudmundsen (H), til tv2.no. Han vil gi elever muligheten til å bestå eksamen i sentrale fag som norsk, matte og engelsk. LES OGSÅ: Vil gi elever ny eksamenssjanse på sommeren Ny eksamenssjanse Slik ordningen er i da

Mer innhold fra TV 2