NEI MANN: Trond Giske var aktiv på Nei siden under EU valget i 1994. Nå mener han at Norge har det perfekte forholdet til EU. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
NEI MANN: Trond Giske var aktiv på Nei siden under EU valget i 1994. Nå mener han at Norge har det perfekte forholdet til EU. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

Trond Giske blir valgkampsjef i Trondheim

Næringsminister Trond Giske blir valgkampsjef for Arbeiderpartiet i hjembyen Trondheim fram mot lokalvalget til høsten.

Fram mot lokalvalget skal Giske lede Aps valgkamputvalg i Sør-Trøndelag.

Nær folket

– Jeg er svært glad for å få mulighet til å jobbe med dette. Her kan jeg komme i kontakt med grasrota på en helt annen måte enn jeg har til vanlig, sier Giske til Klassekampen.

Trondheim Aps leder Rune Olsø gleder seg stort.

– Det er en kjempestyrke at Trond stiller opp. Trondheim er den siste store byen i Norge med rødgrønt flertall, så valget her har stor nasjonal betydning, sier Olsø.

Stor utfordring

Det blir en utfordring å kjempe mot Ap, innrømmer Yngve Brox, som er Høyres gruppeleder i bystyret i Trondheim. Han sier han blir skremt av at Giske skal lede slaget.

– Gjett om! Det er klart vi blir skremt, og det vil virkelig være en sensasjon om vi klarer å sikre borgerlig flertall. Men jeg tar det også som et kompliment at Trond kommer inn. Det viser tydelig at de frykter motstanden, sier Brox.

Uventet

Valgforsker og professor Anders Todal Jenssen ved NTNU mener det er «oppsiktsvekkende» at Giske skal stille opp.

– Jeg hadde ikke ventet at Trond Giske som statsråd skulle være aktuell for en sånn oppgave. Men Trondheim har blitt et slags utstillingsvindu for de rødgrønne og regnes som veldig viktig. At Giske får denne rollen kan tyde på at de har gitt opp å vinne i Oslo og Bergen, og at det derfor blir enda viktigere å sikre Trondheim, sier Jenssen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2