HASTEINNKALT: Stortinget blir innkalt til hastemøte om regjeringens oppfølging av 22. juli rapporten, opplyser stortingspresident Dag Terje Andersen.  (Foto: Scanpix/ montasje)
HASTEINNKALT: Stortinget blir innkalt til hastemøte om regjeringens oppfølging av 22. juli rapporten, opplyser stortingspresident Dag Terje Andersen. (Foto: Scanpix/ montasje)

Stortinget innkalles til hastemøte

Stortinget blir innkalt til hastemøte om regjeringens oppfølging av 22. juli-rapporten, opplyser stortingspresident Dag Terje Andersen.

Det er Frps leder Siv Jensen som tok initiativ til et ekstraordinært møte i Stortinget for å drøfte den situasjonen som er oppstått etter kommisjonens rapport. Hun vil spesielt høre hvordan statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ser for seg arbeidet med å følge opp kommisjonens anbefalinger.

LES OGSÅ: VG: – Stoltenberg bør gå av

De tre øvrige opposisjonspartiene – Høyre, KrF og Venstre – stiller seg bak anmodningen. Stortingets presidentskap bekrefter overfor NTB at det vil bli lagt til rette for et slik samling.

LES OGSÅ: Stoltenberg stanset diskusjon om Grubbegata

– Dette vil skje så raskt som mulig, men det blir ikke i denne uken. Neste uke er derimot en mulighet. Det er jo en praktisk side ved å få alle 169 representanter inn på kort tid, sier Andersen.

LES OGSÅ: Krever hoderulling etter 22. juli-rapport

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) bekrefter overfor Stortingets presidentskap at han vil holde en redegjørelse om regjeringens oppfølging av 22. juli-rapporten.

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) mottok tirsdag et brev fra Stoltenberg, der han ber om å få holde en muntlig redegjørelse og at den vil bli holdt for medlemmene av det sittende Storting.

– Dette vil skje så raskt som mulig, men det blir ikke i denne uken. Neste uke er derimot en mulighet. Det er jo en praktisk side ved å få alle 169 representanter inn på kort tid, sier Andersen til NTB.

KOMMENTERTE RAPPORTEN: Statsminister Jens Stoltenberg varsler nye tiltak på bakgrunn av 22. juli-kommisjonens rapport. (Foto: TV 2)
KOMMENTERTE RAPPORTEN: Statsminister Jens Stoltenberg varsler nye tiltak på bakgrunn av 22. juli-kommisjonens rapport. (Foto: TV 2)

Statsministerens kontor stiller seg undrende til den framstillingen som de borgerlige partiene prøver å gi om at det er de som nærmest har innkalt statsministeren til Stortinget ved å be om et hastemøte.

LES OGSÅ: Regjeringen fryktet bilbombe allerede i 2004

– Allerede mandag ringte statsministeren til stortingspresidenten og sa at han så raskt som mulig ville komme til Stortinget for å gi en redegjørelse. Dette er så gjentatt i et brev tirsdag, og presidentskapet har bekreftet at representantene blir innkalt, sier statssekretær Hans Kristian Amundsen ved SMK til NTB.

LES OGSÅ: Hevder å være Breiviks nestkommanderende

Frps leder Siv Jensen sa tirsdag til flere medier at hun ville gå til stortingspresidenten og be om et hastemøte for å drøfte den situasjonen som er oppstått etter kommisjonens rapport. Hun vil spesielt høre hvordan statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ser for seg arbeidet med å følge opp kommisjonens anbefalinger.

LES OGSÅ: Kommisjonen roser helsevesenets innsats 22. juli

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2