Statssekretær Raymond Johansen blir trolig Aps nye partisekretær.  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Statssekretær Raymond Johansen blir trolig Aps nye partisekretær. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Stor vilje til skatteøkning i regjeringspartiene

Etter at Raymond Johansen uttalte seg om skatteøkninger tar flere profilerte politikere i regjeringspartiene til orde for økte skatter. Men de vil ikke vente til 2017.

Flere arbeiderpartipolitikere VG har snakket med, åpner for en skatteøkning allerede fra 2013. Også profilerte politikere i de to andre regjeringspartiene mener det vil bli nødvendig.

Ny skattedebatt

LO-leder og Ap-sentralstyremedlem Roar Flåthen, partiets skattepolitiske talsmann Thomas Breen og fylkesleder Eva Kristin Hansen i Sør-Trøndelag tror ikke partiet kan gå noe særlig lenger med løftet om å holde skattenivået på 2004-nivå.

– Det kan være argumenter om tre år som gjør det nødvendig å ta en ny skattedebatt. De store inntektene får vi ved å øke skatten for middelklassen og høyere. Og vi kan vurdere å se på en prosentvis økning på inntektsskatten, sier Breen.

Søtte fra Sp og SV

Partisekretær Raymond Johansen uttalte onsdag at skattene må opp fra 2017. Eva Kristin Hansen mener Ap ikke bør være redd for å ta en skattediskusjon allerede nå.

Også flere av partiets fylkesledere VG har snakket med, åpner for ny skattedebatt foran valget i 2013.

Også SVs og Senterpartiets parlamentariske ledere mener skattene må opp om få år, melder NRK.

– Det kan være at man må ha større egenbetaling på enkelte tjenester, eller høyere skattenivå, sier Slagsvold Vedum (Sp). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2