Stoltenberg_obama
Stoltenberg_obama

Stoltenberg vil ha Obama-samarbeid

Statsministeren gratulerer USAs president Barack Obama med innsettelsen tirsdag og ser fram til et godt og nært samarbeid.

Stoltenberg sendte tirsdag et gratulasjonsbrev til Obama der han gjorde det klart at Norge ser fram til et nært samarbeid med USA.

Vil arbeide for Midtøsten

– Jeg gratulerer president Barack Obama med innsettelsen. Verden trenger hans lederskap i arbeidet for å håndtere store felles utfordringer som den globale finanskrisen, klimaendringene og fattigdom. Jeg ser fram til et godt og nært samarbeid med president Obama og hans administrasjon, sier Stoltenberg i en pressemelding.

Stoltenberg trekker særlig fram viktigheten av at Obama gir nytt liv til arbeidet for fred i Midtøsten.

– Ikke minst oppfordrer jeg president Obama til å ta fatt på arbeidet for fred i Midtøsten med fornyet kraft, sier statsministeren.

Globale utfordringer

Stoltenberg sier videre at det er viktig med samlende løsninger og et aktivt amerikansk engasjement for å møte store globale utfordringer.

– Det gjelder den internasjonale finanskrisen, klimapolitikken, kampen mot fattigdom og innsatsen for fred og sikkerhet. Vi kan ikke tillate at økonomiske nedgangstider går ut over vår innsats for verdens fattige, for å få på plass en klimaavtale og for å sikre fred og sikkerhet, sier Stoltenberg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2