Abid Raja (tv) sammen med Venstres nestleder Trine Skei Grande da valgdagsmålingen ble offentliggjort under Venstres valgvake i anledning Stortingsvalget 2009. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Abid Raja (tv) sammen med Venstres nestleder Trine Skei Grande da valgdagsmålingen ble offentliggjort under Venstres valgvake i anledning Stortingsvalget 2009. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

Raja kan bli nestleder i Venstre

Trine Skei Grande blir trolig ny leder i partiet.

Rogalendingen Helge Solum Larsen og Abid Q. Raja fra Oslo seiler opp som hete nestlederkandidater i Venstre.

På Venstres landsstyremøte, som starter fredag, starter oppvasken etter det katastrofalt dårlige stortingsvalget der partiet havnet under sperregrensen.

Venstres etter Sponheim

Partileder Lars Sponheim trakk seg samme kveld da det ble klart at han heller ikke ble valgt inn på Stortinget. På møtet skal partiet stake ut veien videre og diskutere hvem som skal sitte i Venstres nye ledelse.

Grande stiller som lederkandidat

Etter det Dagsavisen kjenner til har Trine Skei Grande allerede bestemt seg for å stille som lederkandidat, men hun vil ikke gå ut offentlig med dette før det er klart om det er andre kandidater som ønsker å stille og som har støtte i partiet.

Det er lite trolig at Helge Solum Larsen (40), som leder Rogaland Venstre, stiller opp som motkandidat til Skei Grande. De to har kjent hverandre i en årrekke, og representerer den samme politiske fløyen i partiet, skriver avisen. Et mer sannsynlig utfall er at Grande rykker opp som leder, mens Larsen blir nestleder.

Het kandidat

En annen het kandidat til nestledervervet er Abid Q. Raja (33) som tapte kampen om en stortingsplass fra Akershus. Raja er i dag nestleder i Akershus Venstre, men skal være høyaktuell til en av de to nestlederjobbene. Tidligere Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen (28) fra Hordaland nevnes også som en mulig nestlederkandidat. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2