Bjarne Håkon Hanssen tok bilder av pressen da han gikk av som helse  og omsorgsminister. Nå blir Hassen PR rådgiver. (Foto: Morten Holm/Scanpix)
Bjarne Håkon Hanssen tok bilder av pressen da han gikk av som helse og omsorgsminister. Nå blir Hassen PR rådgiver. (Foto: Morten Holm/Scanpix)

Nå blir han PR-Hanssen

Tidligere helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen er en av skikkelsene i det nystartede PR-byrået First House.

Hanssen ga seg som statsråd da den nye regjeringskabalen ble lagt etter høstens stortingsvalg. Han har de siste årene styrt helsedepartementet gjennom flere tunge reformer, men skal i framtiden i stedet drive kommunikasjonsvirksomhet.

Statssekretærer på laget

– Vår visjon er å være rådgiver i det vanskeligste kommunikasjonsutfordringene som opptar privat og offentlig sektor, sier Hanssen.

Med seg på laget har han foreløpig fått to tidligere statssekretærer, Jan-Erik Larsen (Statsministerens kontor) og Ketil Lindseth (helse- og omsorgsdepartementet).

I tillegg er Bjørn Richard Johansen fra SpareBank 1 med i det nye selskapet, i tillegg til Per Bjørkrum, daglig leder i Trolltind Kommunikasjon.

Erfaring

– Vår erfaring fra politikk på regjeringsnivå, finans og fra virkelige kriser og maktkamper, gjør oss til et lag med verdifull erfaring, sier Hanssen.

Det nye PR-byrået skal jobbe med strategisk rådgivning innenfor finansiell kommunikasjon og politikk, næringsutvikling og samfunnskommunikasjon.

Målgruppen for selskapet er norske og utenlandske eiere, toppledere, det politiske miljøet, offentlig sektor og organisasjoner. Oppstart ventes å skje ved årsskiftet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2