Statsminister Stoltenberg mener ruskeværet i den norske økonomien ikke blir så ille som fryktet.  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Statsminister Stoltenberg mener ruskeværet i den norske økonomien ikke blir så ille som fryktet. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Jens avblåser ledighetskrisen

Regjeringspartiene tror ikke lenger på 120.000 arbeidsledige.

I statsbudsjettet til høsten vil regjeringen langt på vei avblåse ledighetskrisen. Det bekrefter statsminister Jens Stoltenberg overfor VG.

Ikke så ille likevel

- På bakgrunn av at flere tall og nyheter om den økonomiske utviklingen har vært mer positive den siste tiden, kan det ligge til rette for en nedjustering av anslagene for arbeidsledighet i budsjettet til høsten, sier Stoltenberg.

Regjeringen har tidligere regnet med 120.000 ledige neste år, eller 4,75 prosent av arbeidsstyrken. Budsjettet for neste år er fortsatt ikke ferdig, men det er allerede nå klart at 2010 langt fra blir så dystert som man har fryktet.

Krisen bra for Ap

Hvis ledighetskrisen mer eller mindre kan avblåses, kan regjeringen og særlig Arbeiderpartiet miste et trumfkort: Partiet steg kraftig på meningsmålingene da finanskrisen satte inn, og kan ifølge valgforskere være tjent med at velgerne er usikre på de økonomiske utsiktene.

- Arbeiderpartiet har tillit i befolkningen som et parti som bekjemper arbeidsledighet. Regjeringen ville trolig fått et godt valgresultat om valget ble avholdt for noen måneder siden, for Arbeiderpartiet fikk større oppslutning da krisen satte inn, sier valgforsker Hanne Marthe Narud til VG. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2