Høyres Nikolai Astrup mener Facebook driver en upassende overvåkning av brukerne. (Foto: Scanpix/ Colourbox.no)
Høyres Nikolai Astrup mener Facebook driver en upassende overvåkning av brukerne. (Foto: Scanpix/ Colourbox.no)

Høyre-profil sletter Facebook-kontoen sin i protest

– Facebook samler inn informasjon om enkeltpersoner på en upassende måte, sier Nikolai Astrup (H).

Stortingsrepresentant Nikolai Astrup (33) legger ned sine to profiler på Facebook i protest mot det han opplever som overvåking fra nettstedets side.

– Jeg ønsker ikke å støtte et forretningskonsept som samler inn informasjon om enkeltpersoner på en upassende måte, sier Astrup til NTB.

– Jeg kommer til å legge ned begge mine profiler, både den offentlige og den jeg bruker privat. Livet var veldig bra før Facebook kom, og jeg er trygg på at det blir like bra etterpå, sier han.

– Facebook overvåker hvilke nettsider du er inne på, lagrer informasjonen og bruker den til kommersielle formål. Overvåkingen fortsetter til du har logget deg helt ut av Facebook. Det holder altså ikke å legge ned siden, sier Astrup.

LES OGSÅ: Medlemmene forlater Frp til fordel for Høyre og Ap

– Det handler om prinsipper

I en egen melding på Facebook medgir han at det nok kan finnes måter å unngå overvåkingen på, men Astrup er like trygg på at Facebook i sin tur vil ta i bruk nye metoder for omgå dette.

– Jeg har ingenting å skjule når det gjelder egen nettbruk. Dette handler om prinsipper og er et ønske fra min side om å sende et tydelig signal, sier Høyre-politikeren som også var blant partiets innbitte motstandere mot EUs datalagringsdirektiv.

– Jeg har hele tiden holdt en lav profil på Facebook og vært forsiktig med hva jeg legger ut om meg selv og mine. Men mange er dessverre fullstendig ukritiske og tenker ikke over hva framtidige arbeidsgivere måtte tenke om alle festbildene man for eksempel har lagt ut, sier Astrup.

LES OGSÅ: Erna er Sivs største problem

Ikke teknologipessimist

Han erkjenner at han kan framstå som noe gammelmodig og angstbitersk i sin kritikk mot et av verdens aller største nettsteder.

– Jeg innser at jeg neppe framstår som særlig teknologioptimistisk. Teknologi er helt fantastisk. Vi må bare sørge for at det er vi som bruker teknologien og ikke teknologien som bruker oss, sier han. (©NTB)

LES FLERE NYHETER OM HØYRE PÅ POLITISK.NO

Mer innhold fra TV 2