HELDEKKENDE: Tre kvinner i nikab fotografert under filmfestivalen i Cannes 17. mai. Slik bør man ikke kunne kle seg i norske barnehager, mener Frp. (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
HELDEKKENDE: Tre kvinner i nikab fotografert under filmfestivalen i Cannes 17. mai. Slik bør man ikke kunne kle seg i norske barnehager, mener Frp. (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Frp vil ha nikab-nekt i barnehager

Det ansiktsdekkende klesplagget er i bruk i minst én barnehage i Oslo.

– Jeg synes det er vanskelig at man ikke skal kunne se ansiktet på dem som er ute og leker med ungene i barnehagen, sier en småbarnsmor som har barn i denne barnehagen til Dagen.

– Passer ikke

Kvinnen, som vil være anonym, sier hun ikke liker tanken på at barnehagetanter bruker slike klesplagg.

– Jeg synes det er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til dette. Jeg synes ikke det passer seg i en norsk barnehage, selv om det kanskje er lovlig. Jeg reagerer ikke bare i forhold til meg selv, men også i forhold til fedre. Det må være vanskelig for en far å levere fra seg barnet til en person han ikke får se ansiktet på, som vi kvinner kan, sier småbarnsmoren.

Ønsker forbud

Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen kaller det uakseptabelt at barnehageansatte skjuler ansiktet. Han mener plagget bør bli forbudt i barnehager.

– Det er helt uakseptabelt at små barn skal utsettes for slikt. Man er ikke i stand til å utføre sin jobb i nikab. Man har ikke noen gode forutsetning for å kommunisere med små barn når de ikke kan se barnehagetanten, sier Amundsen til Dagen.

Frankrike: Bøtelagt for å kjøre bil med nikab

Nikab er forbudt i Oslo-skolen. Tilsvarende regler finnes ikke for barnehager. Verken kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) eller barnehagebyråd i Oslo, Torger Ødegaard (H), har kommentert saken i Dagen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2