Foreslår å tredoble kontantstøtten

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil at Kristelig Folkeparti skal gå inn for å tredoble kontantstøtten for ettåringer til 10.000 kroner i måneden.

Tre uker før KrFs landsmøte tar Ropstad, som representerer Aust-Agder, et oppgjør med regjeringens familiepolitikk. Han mener de rødgrønne har glemt familiene.

– Mange synes det er for tidlig å sende ungene i barnehage når de er ett år. Vi vil gjerne gi dem et alternativ, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Dagsavisen.

10.000 kroner i måneden

På KrFs landsmøte i slutten av april vil Ropstad derfor foreslå å tredoble kontantstøtten for ettåringer fra 3303 kroner til 10.000 kroner i måneden. For toåringene vil han foreslå en økning til 5.000 kroner. I tillegg vil han gjøre det lettere å kombinere barnehage og kontantstøtte.

Ropstad vil ikke gå med på at å gi innvandrerkvinner ytterligere økonomiske insentiver for å være hjemme med barna, vil hindre språkutviklingen.

Kultur og holdninger

– Arbeiderpartiet og SV skyver innvandrerbarna foran seg. Gratis kjernetid i barnehagene vil stimulere språkutviklingen til barna etter kontantstøttealderen, sier han og understreker at han ønsker å utvide ordningen med gratis kjernetid.

Ropstad mener kultur og holdninger er viktigere årsaker til lav arbeidsdeltakelse blant innvandrerkvinner – ikke kontantstøtten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2