BARNAS BESTE: – Vi må slå fast at barnas tilknytning skal veie tyngre enn innvandringsregulerende hensyn, sier AFU leder Eskil Pedersen. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
BARNAS BESTE: – Vi må slå fast at barnas tilknytning skal veie tyngre enn innvandringsregulerende hensyn, sier AFU leder Eskil Pedersen. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

AUF varsler omkamp om asylbarna

AUF varsler ny kamp om asylbarnas rettigheter på Arbeiderpartiets landsmøte til våren.

En ringerunde Dagsavisen har gjort blant partiets fylkesledere viser at ungdomsorganisasjonen får støtte.

Det var stor debatt om asylbarn i alle partiets fylkeslag forrige vinter. Flere fylkeslag var enig med partiledelsen, men andre gjorde opprør og krevde at asylbarna skulle få bli.

Barna tapte i retten

Regjeringen instruerte i sommer Utlendingsnemnda til å legge mer vekt på barnas beste.

Men etter at Høyesterett før jul ga familiene til to asylbarn avslag på sine klager, mener AUF det er på tide å ta tydeligere grep for å sikre en annen praksis.

AUF varsler nå kamp om asylbarna på landsmøtet i april.

– Vi må slå fast at barnas tilknytning skal veie tyngre enn innvandringsregulerende hensyn. Stortinget har vedtatt at det skal tillegges stor vekt, men vi ønsker at det skal tillegges mer vekt. Det er ikke riktig at en mer liberal politikk overfor disse barna gjør at det vil komme en bølge av nye asylsøkere, sier AUF-leder Eskil Pedersen til avisa.

Markerer over hele landet

Lørdag avholdes en landsdekkende markering for de 544 asylbarna som har fått avslag på søknaden om å få bli i Norge. Ifølge pressetalsmann Karl Eldar Evang i Foreningen av tolvte januar har flere Ap-lag og AUF meldt sin tilslutning, i tillegg til blant andre Amnesty Norge, Norsk Folkehjelp, Mellomkirkelig råd og Barnelegeforeningen i Norge, SV, Venstre, KrF og Rødt.

Fredag la Venstre og KrF fram et forslag om at Stortinget må vedta en ny forskrift som gir asylbarn større rettigheter.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2