SORG:  Jens Stoltenberg tok i mot dødsbudkapet fra Afghanistan med sorg, men sier at han visste at oppdraget ikke var ufarlig.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
SORG: Jens Stoltenberg tok i mot dødsbudkapet fra Afghanistan med sorg, men sier at han visste at oppdraget ikke var ufarlig. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Ap vil ha strammere innvandringspolitikk

Saken kan bli blant de mest betente i Soria Moria II-forhandlingene.

Kilder i Arbeiderpartiet sier at partiet vil kreve en strengere asylpolitikk i regjeringsforhandlingene med SV og Senterpartiet.

Ifølge Klassekampen skal økt bruk av internering av asylsøkere, og innstramming i kravene for familiegjenforening være blant forslagene.

– Langt til høyre

Ap, som har statsråden i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, har hatt ansvaret for å skrive en forberedende tekst til kapittelet om asylpolitikken. To SV-kilder som har sett forhandlingsteksten, mener den er milevidt fra hva SV kan leve med.

En kilde i SV sier til Dagsavisen at det ser ut som Arbeiderpartiet legger seg langt til høyre i asylpolitikken av taktiske hensyn.

Taktikk

Kilden sier det virker som om Aps forhandlingsstrategi er å konsekvent legge seg et sted mellom Arbeiderpartiets og Fremskrittspartiets politikk som et utgangspunkt. På den måten kan partiet «forhandle» seg tilbake til det partiet egentlig står for, og SV og Sp vil likevel oppfatte det som om de har vunnet noe i forhandlingene. (©NTB)

Les også: Ingen skifter i regjeringen før 13. oktober

Mer innhold fra TV 2