SØNDAGSÅPENT: Arbeiderpartiet vil revurdere om de går inn for at også større butikker får holde søndagsåpent. (Foto: Illustrasjonsfoto)
SØNDAGSÅPENT: Arbeiderpartiet vil revurdere om de går inn for at også større butikker får holde søndagsåpent. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Ap åpner for større søndagsbutikker

Arbeiderpartiet vil revurdere sin holdning til åpningstidsbestemmelsene i varehandelen. Resultatet kan bli at flere og større butikker får holde søndagsåpent.

Det kan bety at den såkalte «Brustad-bua» blir historie – 14 år etter at loven først trådte i kraft, skriver VG.

Brustad-bu-reglene som trådte i kraft i 1999, fikk navnet sitt etter daværende barne- og familieminister Sylvia Brustad, sier at butikker som ønsker å holde åpent på søndager ikke kan være større enn 100 kvadratmeter. Bensinstasjoner kan være opptil 150 kvadratmeter.

LES OGSÅ: LO raser mot søndagsåpne butikker

I Arbeiderpartiets programutkast, som offentliggjøres mandag, kommer det fram at partiet ønsker å se på åpningstidsbestemmelsene i varehandelen på nytt.

Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, innrømmer at «Brustad-bua» kan være historie hvis partene i arbeidslivet blir enige om det.

– Vi tar initiativ til at det kan forhandles fram en løsning. Bondevik-regjeringen vedtok på eget grunnlag å endre åpningstidsloven i 2003. Men vi ønsker å gjøre dette i nært samarbeid med partene i næringslivet, sier Johansen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2