ALVORLIG: Obama har allerede understreket alvoret i situasjonen overfor republikanske kongressmedlemmer.  (Foto: JIM YOUNG/Reuters)
ALVORLIG: Obama har allerede understreket alvoret i situasjonen overfor republikanske kongressmedlemmer. (Foto: JIM YOUNG/Reuters)

Moody's truer med å nedgradere USA

Kredittvurderingsbyrået Moody's truer med å nedgradere USAs kredittverdighet om ikke politikerne i løpet av få uker blir enige om å heve gjeldstaket.

Bare 24 timer etter at president Barack Obama understreket alvoret i situasjonen i et møte med republikanske kongressmedlemmer, gjør Moody's det klart at en snarlig avgjørelse er avgjørende.

Det er andre gang på kort tid at et kredittvurderingsbyrå setter søkelyset på USAs enorme gjeld på 14.300 milliarder dollar.

LES OGSÅ: Obama gjør sysselsetting til hovedsak

I april nedgraderte Standard & Poor's utsikten for amerikansk kreditt til negativ, men lot USA fortsatt få beholde toppvurderingen på AAA/A-1+. Men en nedgradering kan komme om det ikke blir en løsning.

LES OGSÅ: IMF: - USA mangler plan for budsjettunderskudd

En nedgradering er et uttrykk for at risikoen øker for at USA misligholder sine gjeldsforpliktelser, noe som ville sende rentene USA måtte ut med, til himmels og sende sjokkbølger gjennom finansverdenen.

LES OGSÅ: Ny smell for irsk økonomi

Demokratene og republikanerne har i månedsvis kranglet om hvordan de vil gripe det store budsjettunderskuddet an, og republikanerne nekter å godkjenne en heving av taket for hvor mye gjeld USA kan ta opp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2