Helge Eide (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)
Helge Eide (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)

DNO-sjefen legger skylden på Oslo Børs

DNO International opptrådte korrekt og gjorde ikke noe galt da nesten 5 prosent av selskapet ble solgt i fjor høst, mener konsernsjef Helge Eide. Oslo Børs derimot får gjennomgå.

– Hvis bare Oslo Børs hadde kommet til oss med den informasjonen de satt med i fjor høst, kunne vi løst dette mye raskere. DNO som selskap har tatt skade av denne saken og den har gått ut over anseelsen til den kurdiske selvstyremyndigheten, sa konsernsjef Helge Eide da han mandag morgen «ga sin versjon» av prosessen rundt salget av nesten 44 millioner aksjer i DNO International, sier Eide.

Informasjon om volum og pris skulle angivelig formidles av Ashti A. Hawrami, som er energiminister i den kurdiske selvstyremyndigheten (KRG), til en hemmelig kjøper. Kjøperen viste seg å være KRG. Det snarlige videresalget til tyrkiske Genel Enerji realiserte en gevinst på 100 millioner kroner.

– DNO hadde ingen kjennskap til hvem som sto bak kjøpet og kunne derfor ikke gi børsen noe mer informasjon. Vi mener vi har overholdt meldeplikten, noe også børsen konkluderte med opprinnelig. Denne avgjørelsen ble omgjort. I kjølvannet ble det offentliggjort konfidensiell informasjon. Det er uakseptabelt, sa Eide. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2