En ansatt som jobber med montering av nakkestøtter i Kongsberg Automotive avdeling Mullsjø, Sverige. (Foto: Kongsberg Automotive)
En ansatt som jobber med montering av nakkestøtter i Kongsberg Automotive avdeling Mullsjø, Sverige. (Foto: Kongsberg Automotive)

Blir ikke parkert av Saab-konkurs

Flere norske selskaper vil bli berørt av en eventuell konkurs i svenske Saab.

Flere selskaper leverer deler til Saab. Likevel vil en konkurs trolig ikke få særlig store konsekvenser for norsk industri og arbeidsplasser, mener selskapene selv.

- En utfordring

- Vi leverer bensintanker og luftkanal-systemer til Saab, men vår hovedkunde i Sverige er Volvo. At Saab har problemer er en utfordring, men det vil ikke ha en stor påvirkning på oss om de går konkurs, sier direktør i TI Automotive på Kongsvinger, Peter Didriksson, til Dagbladet.no.

Kongsberg Automotive leverer nakkestøtter og girskifte til Saab. De siste årene har leveransene blitt mindre.

- Først og fremst er det synd for Saab. Jeg har forståelse for at General Motors handler som de gjør, de har varslet dette i lang tid. Saab har utviklet seg til å bli en nisjebil, sier Kongsberg Automotives kommunikasjonsdirektør Ronny Lie.

GM vil ikke eie

Tirsdag leverte GM sine planer for omstrukturering av selskapet til amerikanske myndigheter. Der kommer det fram at GM ikke har til hensikt å fortsette som eier av Saab. GM-ledelsen sier Saab vil være konkurs allerede i løpet av februar, med mindre svenske myndigheter bestemmer seg for å redde selskapet.

Også Hydro Aluminium Structures på Raufoss leverer deler. Konserndirektør Olav Vigstøl sier Saab ikke er noen stor kunde, men vil evaluere situasjonen før han uttaler seg om hva slags konsekvenser en konkurs vil ha. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2